14 νεκροί από αεροπορικό πλήγμα των Ισραηλινών σε σχολείο στην Γάζα

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι στόχος του ήταν τρομοκράτες της Χαμάς 
1'

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Γάζας ανακοίνωσε απόψε ότι 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε σχολείο που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι στόχος του ήταν «τρομοκράτες» της Χαμάς.

«Υπάρχουν 14 μάρτυρες και πολλοί τραυματίες από τη σφαγή στο σχολείο Αλ Τζούνι, στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσεϊράτ», στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ο Μαχμούντ Μπασάλ.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε δηλώσει ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν «γυναίκες και παιδιά».

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αυτόν τον απολογισμό από ανεξάρτητες πηγές.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του έκανε λόγο για «πλήγμα ακριβείας» με στόχο «τρομοκράτες που δρούσαν εντός ενός διοικητικού κέντρου της Χαμάς» στο σχολείο Αλ Τζούνι.

Η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας λέει ότι στο σχολείο –τη διαχείριση του οποίου έχει η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες– φιλοξενούνταν περίπου 5.000 εκτοπισμένοι.

Τους τελευταίους μήνες ο στρατός έχει πλήξει πολλά σχολεία στη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι έχουν μετατραπεί σε κέντρα διοίκησης της Χαμάς, κάτι που η παλαιστινιακή οργάνωση διαψεύδει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις