Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία επελαύνει, είναι κοντά στην κατάληψη πόλης – «κλειδί»

Πρόκειται για την πλέον επιτυχημένη στρατιωτική προσπάθεια της Ρωσίας εφέτος, στην ανατολική Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία επελαύνει, είναι κοντά στην κατάληψη πόλης – «κλειδί»
AP.
1'

Η Ρωσία επελαύνει στο ουκρανικό μέτωπο, ενώ, βρίσκεται κοντά στην κατάληψη σημαντικής πόλης στα ανατολικά της χώρας, την Ποκρόφσκ, σε μία από τις ταχύτερες στρατιωτικές προελάσεις από τις αρχές του πολέμου, την 24η Φεβρουαρίου 2022. Αν καταφέρει να καταλάβει την πόλη, θα αποκτήσει στρατηγικό πλεονέκτημα για τον έλεγχο της υπόλοιπης περιοχής του Ντονμπάς.

Η Ποκρόφσκ αποτελεί κομβικό σημείο για τις σιδηροδρομικές και οδικές γραμμές της περιοχής και μία επιτυχής ρωσική επίθεση θα αποκόψει δυνητικά τα σημεία εφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων και θα θέσει υπό απειλή τις θέσεις τους, στα νότια της πόλης.

Το Κίεβο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί σε δυτικά όπλα για πλήγματα εντός της Ρωσίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρίι Σίμπιχα, ζήτησε σήμερα (11/09) να αρθούν «όλοι οι περιορισμοί» στα ουκρανικά πλήγματα εναντίον «νόμιμων» στρατιωτικών στόχων στη ρωσική επικράτεια με αμερικανικά και βρετανικά όπλα.

«Σημαντικό θα ήταν να αρθούν οι περιορισμοί στη χρήση αμερικανικών και βρετανικών όπλων εναντίον νόμιμων στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους Άντονι Μπλίνκεν και Ντέιβιντ Λάμι, που πραγματοποιούν επίσκεψη στο Κίεβο.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανακοίνωσε νέο πακέτο αμερικανικής βοήθειας στην Ουκρανία, ύψους 700 εκατ. δολαρίων. Το νέο πακέτο των Ηνωμένων Πολιτειών περιλαμβάνει 325 εκατ. δολάρια στήριξης στον ενεργειακό τομέα και σχεδόν 290 εκατ. δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή