Συγκέντρωσε 1.800 μπαλάκια του τένις και έφτιαξε... έπιπλα

Μία ξαπλώστρα και ένας πάγκος είναι τα κορυφαία έργα της σχεδιάστριας επίπλων που φέρουν πληθώρα από μπαλάκια του τένις

Η ξαπλώστρα στην οποία η σχεδιάστρια επίπλων αξιοποίησε και τοποθέτησε τα μπαλάκια του τένις

Mathilde Wittock
1'

Κάθε χρόνο 300 εκατομμύρια μπάλες του τένις κατασκευάζονται για το αγαπημένο άθλημα, ωστόσο πολλές μένουν αχρησιμοποίητες. Έτσι, μία σχεδιάστρια από το Βέλγιο με υψηλό αίσθημα οικολογίας, άρχισε να εκμεταλλεύεται -και κατά κάποιον τρόπο να ανακυκλώνει- πολλά μπαλάκια του τένις τοποθετώντας τα σε έπιπλα, έπειτα από σχετικές παραγγελίες, επιτυγχάνοντας αυτές να ανακυκλωθούν.

Πρόκειται για τη Mathilde Wittock, η οποία μαζί με τους συνεργάτες της χρησιμοποίησαν περίπου 1.800 μπάλες του τένις και τις τοποθέτησαν σε μια ξαπλώστρα και έναν πάγκο. Αυτά είναι τα δύο κορυφαία έργα της.

Χρειάστηκαν περίπου 2 με 3 εβδομάδες για να κατασκευαστούν, αλλά άξιζε η αναμονή! Μάλιστα, τα μπαλάκια του τένις είναι βαμμένα ώστε να ταιριάζουν με τα εσωτερικά χρώματα, κάνοντας το όλο αποτέλεσμα να δείχνει πολύ εντυπωσιακό.

«Χρειάζονται περίπου 24 διαφορετικά βήματα κατασκευής για να (φτιαχτεί) μια μπάλα του τένις, η οποία έχει διάρκεια ζωής-χρήσης περίπου πέντε ημέρες», δήλωσε η Wittock στο CNN από τις Βρυξέλλες. «Έψαχνα για μπάλες του τένις γιατί ασχολούμουν με το άθλημα και ξέρω ότι υπάρχει πολλή σπατάλη».

Ο πάγκος στον οποίο η σχεδιάστρια τοποθέτησε μπαλάκια του τένις

Mathilde Wittock

Ψάχνοντας να βρούμε καινοτόμες πηγές υλικών, οι μπάλες του τένις φάνηκαν ιδανικές λόγω της αντοχής τους, της μικρής διάρκειας ζωής τους και του γεγονότος ότι σχεδόν όλες χρειάζονται 400 χρόνια για να αποσυντεθούν σε μια χωματερή.

Η Wittock λαμβάνει δωρεές για μπάλες του τένις από αθλητικούς συλλόγους όπως η Ομοσπονδία της Βαλλονίας στο Βέλγιο, η οποία πρόσφατα έδωσε ολόκληρο το απόθεμά της με 100.000 χρησιμοποιημένες μπάλες.

*Με πληροφορίες από goodnewsnetwork

Σχετικές ειδήσεις