Η Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπογράφουν μνημόνια συμφωνίας για το πετρέλαιο

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο πρωθυπουργός Μόντι επισκέφθηκε τα ΗΑΕ

Η Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπογράφουν μνημόνια συμφωνίας για το πετρέλαιο
2'

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του σεΐχη Khalid bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan, διαδόχου του Άμπου Ντάμπι, η Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν τη Δευτέρα πολλά σημαντικά Μνημόνια Συνεννόησης, ανοίγοντας τον τρόπο για συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών σε τομείς όπως η πυρηνική ενέργεια και το πετρέλαιο.

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Emirates Nuclear Energy Company (ENEC) και της Nuclear Power Cooperation of India Limited (NPCIL) για τη λειτουργία και τη συντήρηση του πυρηνικού σταθμού Barakah στα ΗΑΕ.

Επίσης, υπογράφηκε συμφωνία για μακροπρόθεσμη προμήθεια LNG μεταξύ της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC) και της Indian Oil Corporation Limited, ανέφερε σε δελτίο Τύπου το Υπουργείο Εξωτερικών.

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ADNOC και της India Strategic Petroleum Reserve Limited (ISPRL). Συμφωνία παραχώρησης παραγωγής για το χερσαίο τμήμα 1 του Άμπου Ντάμπι μεταξύ της Urja Bharat και της ADNOC. και μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης του Γκουτζαράτ και της Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC (ADQ) για την ανάπτυξη πάρκων τροφίμων στην Ινδία.

Συγκεκριμένα, ο σεΐχης Khaled bin Zayed Al Nahyan έφτασε στο Νέο Δελχί στις 8 Σεπτεμβρίου για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ινδία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ένωσης, Piyush Goyal, δέχθηκε τον διάδοχο κατά την άφιξή του. Του έγινε επίσης τελετουργικό καλωσόρισμα αφού προσγειώθηκε εδώ στην εθνική πρωτεύουσα.

«Ένα νέο ορόσημο σε μια ιστορική σχέση. Η Αυτού Υψηλότης Σεΐχης Khaled bin Zayed Al Nahyan έφτασε στο Δελχί στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ινδία. Έγινε δεκτός από τον @CimGOI @piyushgoyal και έγινε εθιμοτυπικό καλωσόρισμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του MEA Randhir Jaiswal σε μια ανάρτηση στο X.

«Η Ινδία και τα ΗΑΕ μοιράζονται ιστορικά στενούς και φιλικούς δεσμούς. Τα τελευταία χρόνια, η συνολική στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ινδίας και ΗΑΕ έχει εμβαθύνει σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, του εμπορίου, των επενδύσεων, της συνδεσιμότητας, της ενέργειας, της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού», ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών σε δελτίο τύπου. .

«Η επίσκεψη του διαδόχου θα ενισχύσει περαιτέρω τις ισχυρές διμερείς σχέσεις Ινδίας-ΗΑΕ και θα ανοίξει δρόμους για εταιρική σχέση σε νέους και αναδυόμενους τομείς», προστίθεται.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο πρωθυπουργός Μόντι επισκέφθηκε τα ΗΑΕ. Πραγματοποίησε συζητήσεις με τον Πρόεδρο των ΗΑΕ Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν σχετικά με τις διμερείς σχέσεις Ινδίας-ΗΑΕ και έγινε μάρτυρας της ανταλλαγής οκτώ συμφωνιών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή