Σοκολάτα από τεχνητή νοημοσύνη και από κόκκους φάβας

Οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής σοκολατοειδών αλλάζουν πρακτική 
1'

Πενία τέχνας κατεργάζεται, αναφέρει ο θυμόσοφος λαός και κατά πως φαίνεται οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής σοκολατοειδών το κάνουν πράξη.

Σύμφωνα με το CNN, η βιομηχανία της σοκολάτας, χρησιμοποιεί νέες πρακτικές για να αντιμετωπίσει την αύξηση της τιμής του κακάο. Μεταξύ άλλων χρησιμοποιεί μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης με τις οποίες κατασκευάζονται κόκκοι κακάο στο εργαστήριο με κυτταροκαλλιέργεια.

Επιπλέον παράγεται σοκολάτα από κόκκους φάβας και άλλους εναλλακτικούς τρόπους, σύμφωνα με το CNN.

Σημειώνεται πως οι τιμές του κακάο έχουν διπλασιαστεί από την αρχή του έτους, καθώς οι καλλιέργειες στη Δυτική Αφρική, η οποία παράγει το 80% του παγκόσμιου κακάο, έχουν πληγεί από ξηρασίες που επιδεινώθηκαν από την κλιματική αλλαγή.

Ως αποτέλεσμα, τα εργοστάσια επεξεργασίας σε χώρες όπως η Γκάνα και η Ακτή Ελεφαντοστού σταμάτησαν ή μείωσαν την παραγωγή τους, ενώ μεγάλοι κατασκευαστές αύξησαν τις τιμές και μείωσαν τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις.