ΗΠΑ: Λείψανα βρέθηκαν σε αυτοκίνητο σε ποταμό - Ταυτοποιήθηκαν ως 2 άνδρες που εξαφανίστηκαν το 1976

Ο τρόπος με τον οποίο πέθαναν οι δύο άνδρες είναι ακόμη άγνωστος, αλλά δεν υπάρχουν υποψίες για εγκληματική ενέργεια

ΗΠΑ: Λείψανα βρέθηκαν σε αυτοκίνητο σε ποταμό - Ταυτοποιήθηκαν ως 2 άνδρες που εξαφανίστηκαν το 1976
Φωτογραφία Αρχείου
2'

Η εξέταση DNA σε σκελετικά λείψανα που βρέθηκαν σε αυτοκίνητο που ανασύρθηκε από ποταμό του Ιλινόις στις ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για δύο άνδρες που εξαφανίστηκαν το 1976 αφού έφυγαν από δημοπρασία αγροκτήματος, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν από το Τμήμα Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών της Πολιτειακής Αστυνομίας του Ιλινόις επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για τα λείψανα του Clarence Owens και του Everett Hawley, ανακοίνωσε την Τρίτη το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Winnebago.

Ο 72χρονος Hawley, από το Stockton του Ιλινόις, και ο 65χρονος Owens, από το Freeport του Ιλινόις, εξαφανίστηκαν αφού έφυγαν από μια δημοπρασία φάρμας στις 19 Φεβρουαρίου 1976, κοντά στα όρια της κομητείας Winnebago-Ogle, δήλωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Winnebago

Ο Hawley ήταν μεσίτης ακινήτων στο Freeport, ενώ ο Owens ήταν πωλητής στην εταιρεία του Hawley.

«Αυτό μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να δώσουμε ένα τέλος στις οικογένειες του Clarence Owens και του Everett Hawley που περίμεναν πολλά χρόνια για απαντήσεις που έχουν επηρεαστεί από αυτή την τραγική υπόθεση», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Winnebago, Gary Caruana.

Τον Μάρτιο, άνθρωποι που ψάρευαν κατά μήκος του ποταμού Pecatonica ανακάλυψαν ένα βυθισμένο όχημα στον ποταμό χρησιμοποιώντας ένα σόναρ ιχθυοανιχνευτή. Στη συνέχεια, τα συνεργεία ανάσυρσης χρησιμοποίησαν γερανό για να ανασύρουν το Chevrolet Impala sedan του 1966 από το ποτάμι στο χωριό Pecatonica, ανέφερε το Rockford Register Star.

Οι άνδρες είχαν φύγει από τη δημοπρασία της φάρμας με αυτό το όχημα, δήλωσαν οι αρχές.

Περισσότερα από 100 οστά ανασύρθηκαν από το όχημα και το ποτάμι στο σημείο περίπου 161 χιλιόμετρα δυτικά του Σικάγο. Το DNA που εξήχθη από τα οστά συγκρίθηκε με προφίλ DNA από συγγενείς των ανδρών για την ταυτοποίησή τους.

Πριν από την εξέταση DNA, τα λείψανα εξετάστηκαν από ιατροδικαστή ανθρωπολόγο στο Σεντ Λούις του Μιζούρι, ο οποίος δεν βρήκε ενδείξεις τραυματισμού.

Η ιατροδικαστής της κομητείας Winnebago, Jennifer Muraski, δήλωσε στο WIFR-TV ότι ο τρόπος με τον οποίο πέθαναν οι δύο άνδρες είναι ακόμη άγνωστος, αλλά δεν υπάρχουν υποψίες για εγκληματική ενέργεια.

Με πληροφορίες από το AP News

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή