Ιταλία: Αυξάνεται η βία στα νοσοκομεία - Πρόταση για άδεια οπλοφορίας στους ιατρούς

Το ιταλικό σύστημα υγείας κινδυνεύει με κατάρρευση

Ιταλία: Αυξάνεται η βία στα νοσοκομεία - Πρόταση για άδεια οπλοφορίας στους ιατρούς
INTIME NEWS
2'

Στην Ιταλία οι επιθέσεις σε βάρος του εργατικού προσωπικού τείνουν πλέον να γίνουν καθημερινό φαινόμενο καθώς τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί ραγδαία.

Αποκορύφωμα αποτέλεσε το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία Φότζια της Απουλίας, όταν περίπου 50 άτομα προσπάθησαν να λιντσάρουν τους γιατρούς, ως αποτέλεσμα μια γυναίκα 23 ετών να χάσει τη ζωή της.

Η άτυχη 23χρονη πέθανε κατά τη διάρκεια χειρουργείου και εξοργισμένοι τόσο συγγενείς όσο και φίλοι εισέβαλαν στο νοσοκομείο κατηγορώντας το προσωπικό πως αυτοί σκότωσαν την νεαρή κοπέλα και άρχισαν να χτυπούν με γροθιές βίαια τους γιατρούς. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 3 άνθρωποι, προτού οι γιατροί καταφέρουν να βρουν καταφύγιο σε ένα δωμάτιο.

Το σύστημα υγείας κινδυνεύει με κατάρρευση

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ιατρών τόνισε πως «Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, ο κίνδυνος είναι οι γιατροί να απομακρυνθούν όλο και περισσότερο από το εθνικό σύστημα υγείας», το οποίο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Φότζια, «κινδυνεύει να καταρρεύσει».

Σύμφωνα με πόρισμα του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής (ISTAT), από τα ιταλικά νοσοκομεία λείπουν περίπου 100 χιλιάδες κρεβάτια συνήθους νοσηλείας και 12 χιλιάδες κρεβάτια εντατικής θεραπείας. Επίσης, 12 από τις 21 περιφέρειες της χώρας δεν εγγυώνται την περίθαλψη που θεωρείται θεμελιώδης.

Προτάθηκε η άδεια οπλοφορίας

Αν λοιπόν φαίνεται πως η κυβέρνηση οδεύει προς μια αύξηση της Αστυνομίας στα νοσοκομεία, προτάθηκαν διάφορα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας κατά του ιατρικού προσωπικού, όπως την αναστολή της ιατρική περίθαλψη για τρία χρόνια για τους βίαιους, αλλά και τη θέσπιση άδειας οπλοφορίας για τους γιατρούς για αυτοάμυνα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή