SpaceX: «Από εδώ μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο» - Δείτε βίντεο από τον πρώτο διαστημικό περίπατο

Ορόσημο στην ανάπτυξη της εμπορικής διαστημικής βιομηχανίας αποτέλεσε αυτό που συνέβη σήμερα

SpaceX: «Από εδώ μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο» - Δείτε βίντεο από τον πρώτο διαστημικό περίπατο
Twitter/X: @SpaceX
2'

Σήμερα τα μέλη του πληρώματος της αποστολής Polaris Dawn της Space X έκαναν τον πρώτο διαστημικό περίπατο που έχει γίνει ποτέ από ιδίωτες αστροναύτες, κάτι που πολλοί ονειρεύονται.

Το πλήρωμα της αποστολής αποτελούν ο 41χρονος δισεκατομμυριούχος Jared Issacman, ο 50χρονος πρώην διοικητής της πολεμικής αεροπορίας Scott Poteet και οι υπάλληλοι της SpaceX Sarah Gillis, 30 ετών, και Anna Menon, 38 ετών.

Ορόσημο στην ανάπτυξη της εμπορικής διαστημικής βιομηχανίας αποτέλεσε αυτό που συνέβη σήμερα. Οι Jared Isaacman και Sarah Gillis βγήκαν απο το σκάφος «Crew Dragon Resilience» το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), για τον διαστημικό περίπατο.

Δείτε βίντεο:

Ο Isaacman βγήκε από την κάψουλα λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) και, ενώ κοιτούσε τη Γη, σχολίασε: «Πίσω στο σπίτι έχουμε όλοι πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά από εδώ μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο». Η διαστημική του βόλτα κράτησε περίπου 10 λεπτά και μετά επέστρεψε στην κάψουλα. Ακολούθησε η Sarah Gillis γύρω στις 2:10 και γύρισε στην κάψουλα μετά από 10 λεπτά.

Στις 2:20 έκλεισε την καταπακτή της κάψουλας και ξεκίνησε η διαδικασία της επανασυμπίεσης.

Δείτε το λάιβ που ανέβασε στο X, η SpaceX:

Η Polaris Dawn είναι η πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες αποστολές του προγράμματος Polaris του επιχειρηματία Jared Isaacman. Όπως ακριβώς έκανε και το «Project Gemini» της NASA στα μέσα της δεκαετίας του '60 για το πρόγραμμα Apollo, αυτό έχει ως στόχο τη συγκέντρωση εμπειρίας και την ανάπτυξη τεχνικών και τεχνολογιών για μελλοντικές εμπορικές αποστολές στη Σελήνη, τον Άρη και πέρα από αυτόν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή