Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν σε συνέδριο για τα αυξημένα περιστατικά κλοπής και τη λήστεψαν

Έκλεψαν την τσάντα της Νταϊάνα Τζόνσον ενώ βρισκόταν στο συνέδριο με θέμα το αυξανόμενο πρόβλημα ληστειών καταστημάτων

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν σε συνέδριο για τα αυξημένα περιστατικά κλοπής και τη λήστεψαν

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νταϊάνα Τζόνσον

Facebook
2'

Θύμα κλοπής έπεσε η Βρετανίδα υπουργός αστυνόμευσης, πυροσβεστικής και πρόληψης του εγκλήματος, Νταϊάνα Τζόνσον, κατά την παρουσία της σε ένα συνέδριο με υψηλόβαθμους αστυνομικούς, με θέμα το αυξανόμενο πρόβλημα ληστειών και κλοπής καταστημάτων, δήλωσε σήμερα ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το περιστατικό συνέβη καθώς η Τζόνσον βρισκόταν την Τρίτη στο συνέδριο της Ένωσης Επιθεωρητών της Αστυνομίας στην κεντρική Αγγλία, όπου ένας ανώτερος αξιωματικός της είπε σε μια ομιλία του ότι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης έχει διαρραγεί.

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι έκλεψαν την τσάντα της Τζόνσον ενώ βρισκόταν στο συνέδριο, αλλά δεν εντοπίστηκε κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια. Στην ομιλία της, η Τζόνσον είπε ότι η Βρετανία «έχει κυριευτεί από μια επιδημία αντικοινωνικής συμπεριφοράς, ληστειών και κλοπής καταστημάτων».

Το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η αστυνομία του Ουόρικσαϊρ ανακοίνωσε ότι ένας 56χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για κλοπή και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση σε σχέση με το περιστατικό.

Η Βρετανία βιώνει τα τελευταία χρόνια μια αύξηση ληστειών και κλοπών σε καταστήματα. Ενώ η συνολική εγκληματικότητα καταγράφει μείωση, ο αριθμός κλοπών αντικειμένων, όπως τσάντες και κινητά τηλέφωνα, αυξήθηκε κατά 40% το έτος που έληξε τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Το γεγονός αυτό συνέβαλε στο να υποχωρήσει η υποστήριξη του κοινού προς την αστυνομία σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Στην ομιλία της, η Τζόνσον ανακοίνωσε σχέδια για εκπαίδευση περισσότερων αστυνομικών για την αντιμετώπιση αντικοινωνικής συμπεριφοράς μετά από μια «δεκαετία παρακμής».

«Πάρα πολλά κέντρα πόλεων και κεντρικοί δρόμοι σε όλη τη χώρα έχουν κατακλυστεί από μια επιδημία αντικοινωνικής συμπεριφοράς, κλοπής και κλοπής καταστημάτων που διαβρώνει τις κοινότητές μας και δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί», τόνισε η υπουργός.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή