Δολοφονία 8χρονης στην Τουρκία: Κατηγορίες σε βάρος της μητέρας και ενός αδερφού της

Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει να επιβληθεί η αυστηρότερη τιμωρία
2'

Σάλος έχει ξέσπασει σε όλο τον κόσμο η είδηση δολοφονίας της 8χρονης Ναρίν Γκιουράν,στην Τουρκία που αγνοούντα επί μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, κατηγορίες για συμμετοχή σε ανθρωποκτονία εις βάρος της μητέρας και ενός αδελφού της Ναρίν Γκιουράν και ζήτησε την προφυλάκισή τους. Το πτώμα της Ναρίν είχε εντοπιστεί έπειτα από τρεις εβδομάδες που ήταν κρυμμένο κάτω από πέτρες στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ. Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει ταρακουνήσει την Τουρκία, με τους πολίτες να πραγματοποιούν σειρά διαδηλώσεων.

Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει να επιβληθεί η αυστηρότερη τιμωρία σε όσους ευθύνονται για τον φόνο της Ναρίν Γκιουράν.

Οι εισαγγελείς στο Ντιγιάρμπακιρ απήγγειλαν κατηγορίες εις βάρος της μητέρας και ενός αδελφού του κοριτσιού για συμμετοχή στον φόνο του ενώ ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος έξι ανθρώπων μεταξύ των οποίων ένας θείος και ξαδέλφια της Ναρίν. Για την καταστροφή στοιχείων του εγκλήματος, ενώ ένας άλλος θείος του κοριτσιού κατηγορείται επίσης για φόνο.

Πολιτικά κόμματα και γυναικείες οργανώσεις έχουν πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες σε διάφορες πόλεις σε όλη την Τουρκία με αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη Ναρίν.

Το χρονικό

Η Ναρίν εξαφανίστηκε στις 21 Αυγούστου από το χωριό της, που βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα νότια του Ντιγιάρμπακιρ. Το πτώμα της βρέθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου σε έναν σάκο, δίπλα σε ένα ρέμα, καλυμμένο με πέτρες.

Πιο συγκεκριμένα, το πτώμα της Ναρίν Γκουράν βρέθηκε μέσα σε έναν σάκο, τοποθετημένο μέσα σε ποτάμι που απέχει ένα χιλιόμετρο από το χωριό όπου ζούσε με την οικογένειά της, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης του Ντιγιάρμπακιρ Μουράτ Ζορλούογλου.

Δεν είναι ξεκάθαρο πώς σκοτώθηκε, αλλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στη νεκροψία- νεκροτομή εντοπίστηκαν μώλωπες στον λαιμό της.