Αυστραλία: Επιβλήθηκε πρόστιμο πάνω από 5.000 ευρώ σε επιβάτη πτήσης για... ανάρμοστη συμπεριφορά

Ο επιβάτης της πτήσης ομολόγησε την ενοχή του αλλά το πρόστιμο αποδείχθηκε... βαρύ

Αυστραλία: Επιβλήθηκε πρόστιμο πάνω από 5.000 ευρώ σε επιβάτη πτήσης για... ανάρμοστη συμπεριφορά
Unsplash
1'

Το κόστος των καύσιμων καλείται να επιστρέψει στην αεροπορική εταιρεία ένας ταραξίας επιβάτης, έπειτα από σχετική ποινή που του επιβλήθηκε, καθώς διατάραξε την πτήση με την ανάρμοστη συμπεριφορά του.

Όλα συνέβησαν στις 25 Σεπτεμβρίου 2023. Σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές, ένας 32χρονος επιβάτης από τη Δυτική Αυστραλία, προκάλεσε αναταραχή στην πτήση που είχε προορισμό το Σίδνεϊ από το Πέρθ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αεροπλάνο να γυρίσει πίσω στο αεροδρόμιο του Πέρθ, κάτι που ανάγκασε τον πιλότο να «πετάξει» στο έδαφος κάποια καύσιμα.

Έπειτα από απόφαση των δικαστικών αρχών, τώρα, έναν χρόνο μετά το συμβάν στον αέρα, ο ταραξίας επιβάτης καλείται να πληρώσει 8.630 αυστραλιανά δολάρια (περίπου 5.237€) στην αεροπορική εταιρεία, για να καλύψει το κόστος των «χαμένων» καυσίμων. Επίσης, δικαστήριο στο Πέρθ επέβαλε επιπλέον πρόστιμο (περίπου 5.462€), λόγω κακής συμπεριφοράς.

Ο επιβάτης, του οποίου το όνομα δεν έγινε γνωστό, ομολόγησε την ενοχή του, ωστόσο κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία για ανάρμοστη συμπεριφορά στο αεροπλάνο, καθώς και στην κατηγορία για αδυναμία συμμόρφωσης στους κανόνες ασφαλείας.

«Αυτό το περιστατικό θα πρέπει να λειτουργήσει ως προειδοποίηση για την ανάρμοστη συμπεριφορά επί του αεροσκάφους, η οποία επισύρει βαριά ποινή», δήλωσε η Σόνα Ντέιβις, Αναπληρωτής Έφορος του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Είναι πολύ πιο απλό να υπακούς στις οδηγίες του προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας παρά να προκαλείς περιττά προβλήματα, τα οποία μπορεί να κοστίσουν ακριβά», συμπλήρωσε.

*Με πληροφορίες από CNN

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή