Γερμανία: Το αντι-μεταναστευτικό AfD ζητά φράχτη στα σύνορα της χώρας

Η τοποθέτηση έγινε σε προεκλογική εκδήλωση στο Βραδεμβούργο, όπου στις 22 Σεπτεμβρίου θα λάβουν χώρα εκλογές που θα κρίνουν την «στροφή» της Γερμανίας στο μεταναστευτικό
AP
1'

Σε προεκλογική εκδήλωση στο Βρανδεμβούργο, η συμπρόεδρος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία Άλις Βάιντελ μίλησε μπροστά σε αρκετές εκατοντάδες καλεσμένους, με το επίκεντρο της ομιλίας της να είναι η παρεμπόδιση της μαζικής εισροής μεταναστών, με μία από τις βασικές πολιτικές προτάσεις της να είναι ένας συνοριακός φράχτης για τη Γερμανία.

«Η ασφάλεια των συνόρων περνάει μέσα από συνοριακούς φράχτες, είναι τόσο απλό», δήλωσε η Weidel. Στο Βρανδεμβούργο θα πραγματοποιηθούν σημαντικές τοπικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου.

Στην Μπούντεσταγκ, η Βάιντελ διατύπωσε επίσης το ίδιο αίτημα, λέγοντας ότι «εκατοντάδες χιλιάδες νεαροί άνδρες που δεν έχουν ενσωματωθεί επαρκώς στους δρόμους μας θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να θέσουν ζήτημα εξουσίας».

Παρόλο που η ιδέα ενός συνοριακού φράχτη θεωρώθηκε στο παρελθόν ταμπού, υπάρχουν πλέον σε όλη την Ευρώπη. Για παράδειγμα, στην περίπτωση της Πολωνίας, η οποία κατασκεύασε έναν κατά μήκος των συνόρων της με τη Λευκορωσία λόγω της μεταναστευτικής κρίσης, η Βαρσοβία έλαβε μάλιστα χρήματα από την ΕΕ για τη χρηματοδότηση του φράχτη, ενώ το ίδιο προσπαθεί και η Ελλάδα.

Η Βάιντελ δήλωσε ότι ήρθε πλέον η ώρα για τη Γερμανία να κατασκευάσει έναν τέτοιο φράχτη. Με την πλειονότητα των Γερμανών να λέει ότι οι μετανάστες φέρνουν περισσότερα μειονεκτήματα παρά οφέλη και τη μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών να θέλει να εμποδίσει τη μετανάστευση από μουσουλμανικές χώρες, το μήνυμα της Βάιντελ μπορεί να αποδειχθεί δημοφιλές.

Σχετικές ειδήσεις