Bρετανία: Αγόρι που είχε 1% πιθανότητες επιβίωσης βοηθάει το νοσοκομείο που του έσωσε τη ζωή

Βρετανία: Ένα αγόρι που είχε 1% πιθανότητες επιβίωσης περπατά 5 χιλιόμετρα για το νοσοκομείο που τον έσωσε, μετά από πυροβολισμό που είχε δεχθεί στο κεφάλι ως μωρό
2'

Ένα αγόρι που παραλίγο να πεθάνει αφού πυροβολήθηκε στο κεφάλι όταν ήταν μωρό, θα περπατήσει 5 χιλιόμετρα για το νοσοκομείο που τον έσωσε. Ο Χάρι Στάντλεϊ ήταν μόλις 18 μηνών όταν ένας 24χρονος γείτονας καθάριζε το αεροβόλο τουφέκι του το 2016 και στόχευσε το μικρό παιδί που έκλαιγε, λέγοντας ότι νόμιζε ότι ήταν άσφαιρο. Η σφαίρα έμεινε στον εγκέφαλο του Χάρι προκαλώντας μετατοπισμένο κάταγμα στο κρανίο, καθώς και πρήξιμο και αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Ο Χάρι είχε 1% πιθανότητες επιβίωσης, αλλά τα κατάφερε. Έμεινε με σοβαρές παθήσεις, ωστόσο, και εξακολουθεί να υποφέρει από επιληψία, μερική τύφλωση, αδυναμία και ορισμένα γνωστικά προβλήματα. Εννέα ετών σήμερα ο Χάρι και ο πατέρας του Εντ θα συμμετάσχουν στο Grand Walk for the Grand Appeal την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, συγκεντρώνοντας χρήματα για το Βασιλικό Νοσοκομείο Παιδιών του Μπρίστολ στη Βρετανία

Η οικογένειά του έχει δημιουργήσει μια σελίδα συγκέντρωσης κεφαλαίων JustGiving για να κάνουν δωρεές οι άνθρωποι. «Τα πέντε χιλιόμετρα μπορεί να μην φαίνονται πολλά για κάποιους, αλλά για τον Χάρι είναι μια τεράστια πρόκληση, καθώς εξακολουθεί να παλεύει με την κινητικότητά του και κουράζεται πολύ. «Το Bluebell Ward στο Νοσοκομείο Παίδων του Μπρίστολ είναι μια νευροχειρουργική μονάδα.

Χωρίς την εκπληκτική φροντίδα και τη σκληρή δουλειά από το προσωπικό σε αυτόν τον θάλαμο, ο Χάρι δεν θα ήταν εδώ σήμερα. «Το 2016, το Bluebell ήταν το σπίτι μας για 4 μήνες αφού ο Χάρι πυροβολήθηκε στο κεφάλι με αεροβόλο τουφέκι. Του έδωσαν 1% πιθανότητα επιβίωσης, αλλά με την αποφασιστικότητα της οικογένειάς μας και την εξαιρετική δουλειά και φροντίδα από το προσωπικό του Bluebell, ο Χάρι επέζησε.

«Ως οικογένεια θα κάνουμε διάφορα πράγματα για να συγκεντρώσουμε χρήματα για αυτόν τον σπουδαίο σκοπό, γι' αυτό παρακαλούμε, αν μπορείτε, δωρίστε. Θα πάει πολύ καλά, με όλα τα χρήματα που συγκεντρώνονται να πηγαίνουν απευθείας στο Bluebell Ward».