Μεντβέντεφ: «Έχουμε λόγους να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά - Θα συντρίψουμε το Κίεβο»

Ανώτατος αξιωματούχος της Μόσχας ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έχει «λόγους» να χρησιμοποιήσει πυρηνικά και απειλεί να μετατρέψει το Κίεβο σε «λιωμένο σημείο»
1'

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έχει λόγους να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα κατά της Ουκρανίας, αλλά λέει ότι μπορεί να συντρίψει το Κίεβο και χωρίς αυτά - μετά από αναφορές ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να παράσχει στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να εξαπολύσει επιθέσεις βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει διατυπώσει δολοφονικές απειλές στο Κίεβο μέσω Telegram σήμερα το πρωί. Τα σχόλιά του ήρθαν ως απάντηση σε προτάσεις ότι η Δύση θα μπορούσε να προμηθεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία για να τους βοηθήσει στον πόλεμο.

Υποστήριξε ότι η Μόσχα είχε ήδη επίσημους λόγους να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα από την εισβολή της Ουκρανίας στη ρωσική περιοχή Κουρσκ, αλλά θα μπορούσε αντ' αυτού να χρησιμοποιήσει ορισμένες από τις νέες τεχνολογίες όπλων της για να μετατρέψει το Κίεβο σε «ένα γιγάντιο λιωμένο σημείο».

Ο Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ρωσία θα μπορούσε να καταστρέψει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας με τα συμβατικά της όπλα. Είπε ότι η Ρωσία μέχρι στιγμής είχε «διαλέξει» να μην το κάνει αλλά ότι «η υπομονή της έχει τα όριά της».