Γάτα γύρισε σπίτι της αφού παγιδεύτηκε σε υπόνομο για 8 εβδομάδες - Δείτε το βίντεο διάσωσης

«Μια μικρή πατούσα βγήκε από ένα σκίσιμο στο ύφασμα. Ήταν μια πατούσα γάτας. Σκίσαμε περισσότερο το ύφασμα και τότε το κεφάλι του πετάχτηκε» δήλωσε ο ιδιοκτήτης

Ο Drifter

Clifton Nesseth μέσω AP
2'

Ένας γάτος με το εύστοχο όνομα Drifter (περιπλανώμενος) είναι ασφαλής στο σπίτι του, αφού βγήκε κρυφά έξω και παγιδεύτηκε σε έναν υπόνομο για σχεδόν οκτώ εβδομάδες.

Το 3χρονο γατάκι, ένα αιλουροειδές εσωτερικού χώρου που φιλοδοξούσε να γίνει γάτα εξωτερικού χώρου, εξαφανίστηκε από το σπίτι του Clifton Nesseth και της Ashley Comstock στην πόλη Duluth της βορειοανατολικής Μινεσότα των ΗΠΑ στις 18 Ιουλίου. Οι ιδιοκτήτες του υποθέτουν ότι πήγε να ελέγξει τις κατασκευές που βρίσκονταν σε εξέλιξη στη γειτονιά τους κάποια στιγμή, σύμφωνα με το Associated Press.

Η οικογένεια, συμπεριλαμβανομένης της 12χρονης κόρης τους, April Dressel, κρέμασε αφίσες και έψαξε σε όλη την πόλη χωρίς τύχη. Είχαν αρχίσει να σχεδιάζουν ένα μικρό μνημόσυνο για τον Drifter την Τρίτη, όταν παιδιά των γειτόνων ήρθαν και είπαν ότι άκουσαν νιαουρίσματα από έναν αγωγό αποχέτευσης σε ένα εργοτάξιο. Η οικογένεια τον άκουσε επίσης να νιαουρίζει καθώς άρχισαν να σκάβουν μέσα στο χώμα και να κόβουν το ύφασμα που είχε τοποθετηθεί στο πάτωμα.

«Μια μικρή πατούσα βγήκε από ένα σκίσιμο στο ύφασμα», δήλωσε ο Nesseth. «Ήταν μια πατούσα γάτας. Σκίσαμε περισσότερο το ύφασμα και τότε το κεφάλι του πετάχτηκε».

Μια γειτόνισσα, η 16χρονη Dahlia Boberg, κατέγραψε την επανένωση σε βίντεο.

«Drifter!» Ο Nesseth φαίνεται να αναφωνεί καθώς σηκώνει τη γάτα ψηλά, ενώ οι γείτονες που είναι συγκεντρωμένοι γύρω γελούν από χαρά και έκπληξη. «Ήταν εκεί κάτω όλη την ώρα! Είναι πραγματικά κοκαλιάρης».

Ο Drifter φορούσε ακόμα το κολάρο του, επιβεβαιώνοντας την ταυτότητά του. Όταν εξαφανίστηκε ζύγιζε 6,8 κιλά. Μετά την παραμονή του στον κάτω κόσμο, ζύγιζε 2,9 κιλά, δηλαδή περίπου 3,9 κιλά κιλά λιγότερα.

Οι Nesseth και Comstock υπέθεσαν ότι ο Drifter εξερεύνησε μια τρύπα που σφραγίστηκε με αυτόν μέσα και ότι ζούσε υπόγεια τρώγοντας και πίνοντας ό,τι έβρισκε, ίσως ποντίκια και νερό από τους υπονόμους. Η April είχε βγει βόλτα εκείνο το πρωί και φώναξε το όνομα του Drifter και πιστεύουν ότι η γάτα άκουσε τις φωνές μέσα από τους σωλήνες του υπονόμου και πήγε σε ένα σημείο όπου μπορούσε να βρεθεί.

Ο Drifter πέρασε τη νύχτα αγκαλιά με την April στο κρεβάτι της. Τώρα ξαναπαίρνει βάρος και ο κτηνίατρός του αναμένει πλήρη ανάρρωση.

«Είναι φαγάς, αν υπήρξε ποτέ γάτα», δήλωσε ο Nesseth. «Προσπαθούμε να του δώσουμε υγρά και αυτός θέλει να φάει τη σύριγγα».

Η οικογένεια υιοθέτησε τον Drifter αφού τον βρήκε κατά τη διάρκεια των διακοπών της στο Rice Lake του Wisconsin. Επέλεξαν το όνομα για την ανεξάρτητη προσωπικότητά του.