Χάος σε αεροπλάνο από σμήνος κουνουπιών - Δείτε βίντεο

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αεροπορική εταιρεία δέχεται "επισκέψεις" από κουνούπια
News Wire μέσω New York Post
1'

Οι επιβάτες μιας πτήσης της Volaris δέχθηκαν την περασμένη εβδομάδα... επίσκεψη από ένα σμήνος ιπτάμενων ζωυφίων, η δεύτερη φορά μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο που ένα αεροπλάνο της ίδιας αεροπορικής εταιρείας δέχεται εισβολή εντόμων.

Όπως δήλωσε ένας επιβάτης στο New York Post, τα κουνούπια κατέλαβαν την καμπίνα μιας πτήσης με προορισμό από τη Μορέλια του Μεξικού προς το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια στις 8 Σεπτεμβρίου.

Αλλά παρά την «υπερβολική ποσότητα κουνουπιών» μέσα στην καμπίνα, η πτήση απογειώθηκε κανονικά, δήλωσε ο επιβάτης Jose Javier Suarez.

Πλάνα που παρείχε ο Suarez δείχνουν τα έντομα να συνωστίζονται στο ταβάνι στο πίσω μέρος της καμπίνας καθώς οι επιβάτες επιβιβάζονταν στο αεροσκάφος.

Ένα μέλος του προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας τράβηξε εικόνες από την εισβολή των εντόμων στο τηλέφωνό της, αλλά όλοι έδειχναν να παραμένουν ήρεμοι.

Ο Suarez δήλωσε ότι η πόρτα του αεροπλάνου είχε μείνει ανοιχτή ενώ πιθανώς ανεφοδιάζονταν με καύσιμα, γεγονός που επέτρεψε στα έντομα να πετάξουν μέσα.

Πρόσθεσε ότι, δεδομένου ότι είναι περίοδος βροχών, τείνει να υπάρχει πληθώρα κουνουπιών και τα προσέλκυσαν τα φώτα.

Ο Suarez δήλωσε ότι τα έντομα «δεν τον ενόχλησαν ιδιαίτερα» αφού τυλίχτηκε με ένα μπουφάν και αποκοιμήθηκε. Ήταν ακόμα εκεί όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Λος Άντζελες, είπε.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αεροπορική εταιρεία δέχεται επισκέψεις από κουνούπια.

Τον Οκτώβριο του 2023, μια πτήση της Volaris καθυστέρησε αρκετές ώρες αφού η καμπίνα κατακλύστηκε από ένα σμήνος κουνουπιών.