Νέα τάση του TikTok δημιουργεί εκνευρισμό στα αεροδρόμια - Καθυστερεί τις ουρές

Με πάνω από 16,4 εκατομμύρια αναρτήσεις στο TikTok, η ανερχόμενη τάση βλέπει τους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο να αφιερώνουν λίγα επιπλέον λεπτά για να βγάλουν την τέλεια φωτογραφία
4'

Η μίζερη αναμονή σε μακριές ουρές στα αεροδρόμια μπορεί σύντομα να γίνει μια ακόμη πιο εξοργιστική αγγαρεία, χάρη σε μια νέα χρονοβόρα τρέλα.

«Έβαλα όλα τα κορίτσια μου να ξεπακετάρουν τις τσάντες τους για να βγάλουμε αισθητικές φωτογραφίες πάνω στους δίσκους του αεροδρομίου», καυχήθηκε η influencer της Νέας Υόρκης, η 31χρονη Chelsea Henriquez, σε ένα βίντεο.

Το βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 377.000 προβολές στο TikTok, δείχνει τη 31χρονη και την παρέα των φίλων της να αδειάζουν τις χειραποσκευές τους σε ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου LaGuardia, να τοποθετούν με τέχνη τα πράγματά τους στους κάδους της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) και να τραβούν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για να απαθανατίσει το πιο αστραφτερό πλάνο και για να αποφύγει να τραβήξει βρώμικα βλέμματα και επιπλήξεις από τους άλλους στο αεροδρόμιο, η Henriquez λέει στην New York Post: «Παίρνω τον δίσκο μαζί μου αφού περάσω από την TSA και επιμελούμαι τα αντικείμενά μου κοντά στα παγκάκια όπου οι άνθρωποι βάζουν ξανά τα παπούτσια τους».

«Με αυτόν τον τρόπο δεν βιάζομαι να στήσω τον δίσκο ενώ βρίσκομαι στην ουρά της TSA και επίσης δεν ταλαιπωρώ τους συνεπιβάτες ή τους ανθρώπους της TSA με το να μπαίνω στο δρόμο τους».

Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι όλα τα μέλη της τρέλας της «αισθητικής του δίσκου στο αεροδρόμιο» τόσο ευγενικά όσο η κάτοικος του Κουίνς.

Και όμως, η γραφική τάση έχει γίνει τόσο γνωστή που η υπηρεσία δήλωσε στην New York Post ότι είναι «ενήμερη» για το κίνημα.

Όπως και το αμφιλεγόμενο κίνημα των «glow-ups» διαβατηρίων, το οποίο είδε ματαιόδοξους παραθεριστές να ωραιοποιούν τις φωτογραφικές τους ταυτότητες για διεθνείς πτήσεις, η αισθητική του δίσκου του αεροδρομίου είναι μια γοητευτική κίνηση προς την ωραιοποίηση των συχνά βαρετών πτυχών των αεροπορικών ταξιδιών.

Με πάνω από 16,4 εκατομμύρια αναρτήσεις στο TikTok, η ανερχόμενη τάση βλέπει τους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο να αφιερώνουν λίγα επιπλέον λεπτά για να επιμεληθούν χρωματικά συντονισμένες φωτογραφίες των προσωπικών τους αντικειμένων που είναι τακτοποιημένα μέσα στα μουντά, γκρίζα δοχεία της TSA.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες βγάζουν με λύπη τα παπούτσια, τα σακάκια και τα ογκώδη κοσμήματά τους στο κέντρο ασφαλείας, σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς της TSA. Ωστόσο, οι αισθητικοί διασκεδαστές των δίσκων του αεροδρομίου φορτώνουν οικειοθελώς τα μικρά κουτιά με αντικείμενα που δεν έχουν καν επισημανθεί από τους υπαλλήλους, όπως φούτερ, ψηλοτάκουνα παπούτσια, τσάντες σχεδιαστών, περιοδικά και μίνι αγαθά αυτοφροντίδας.

Η content creator, Alyssa Lenore, παραδέχτηκε ακόμη και ότι αγόρασε έναν κάδο της TSA και σκηνοθέτησε κομψές λήψεις σε στυλ αεροδρομίου από την άνεση της κρεβατοκάμαράς της.

«Αν κάποιος αναρωτιέται πώς βγάζω πάντα αισθητικές φωτογραφίες με τον κάδο TSA, είναι επειδή έχω έναν στο σπίτι», παραδέχτηκε η YouTuber. «Δεν θέλω να βρίσκομαι σε μια θέση με ανθρώπους, ειδικά σε μια ουρά [όπου] οι εντάσεις είναι ήδη υψηλές, κάποιοι άνθρωποι καθυστερούν και θέλω απλώς να βγάλω μια καλή φωτογραφία».

«Έτσι, την βγάζω στο σπίτι».

Αλλά με τους περισσότερους infuencers να στήνουν τα στιγμιότυπα στην ουρά της TSA, η τάση αυτή θα μπορούσε να παρατείνει τον χρόνο αναμονής για όλους και ενδεχομένως να οδηγήσει κάποιους ανθρώπους να χάσουν τις πτήσεις τους.

Σε πολυσύχναστα αεροδρόμια, όπως το JFK, τόσο οι εγχώριοι όσο και οι διεθνείς επιβάτες αναγκάζονται συχνά να περάσουν από τις ουρές ασφαλείας για περίπου 25 λεπτά πριν φτάσουν στις πύλες τους, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Bounce. Αλλά η εκτίμηση των ειδικών δεν έλαβε υπόψη απρόβλεπτες καθυστερήσεις, εμπόδια ή, όπως είναι φυσικό, τυχόν viral τάσεις του TikTok, που θα μπορούσαν να παρατείνουν περαιτέρω την ήδη μακρά αναμονή.

Σε δήλωσή της, η TSA δήλωσε στην New York Post: «Εφόσον οι σκηνοθετημένες glamour φωτογραφίες δεν προκαλούν καθυστερήσεις ή προβλήματα με άλλους επιβάτες στο σημείο ελέγχου, δεν υπάρχουν προβλήματα».

«Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φροντίζουν να ασφαλίζουν τις ταυτότητες, τα διαβατήριά τους και κάθε ελαφρύ αντικείμενο που θα μπορούσε να παρασυρθεί από τους κάδους όταν μπαίνουν στα μηχανήματα», πρόσθεσε η υπηρεσία.

Ωστόσο, οι ψηφιακοί κριτικοί της μόδας φαίνεται να πιστεύουν ότι το να καθυστερεί κανείς την ουρά για χαριτωμένες φωτογραφίες απλώς δεν θα πετύχει.

«Όχι, θα ήμουν τόσο θυμωμένος αν είχα κολλήσει πίσω σου», σχολίασε ένας.

«Δεν έχουμε χρόνο για αυτό. Έχω αργήσει», είπε ένας άλλος σχολιαστής.

«Η TSA είναι πολύ χαοτική για κάτι τέτοιο», υποστήριξε ένας άλλος.

«Ω, γλυκιά μου, σε ποιο αεροδρόμιο γίνεται αυτό;», ρώτησε ένας έκπληκτος θεατής. «Γιατί στη Νέα Υόρκη, θα μου φώναζαν».