Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία για τη συμφωνία ΗΠΑ-Κύπρου: Δεν πρόκειται να απολογηθούμε

Η απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον ΣΚΑΪ για τον εκνευρισμό της Τουρκίας με την αμυντική συμφωνία ΗΠΑ- Κύπρου
1'

Έντονο προβληματισμό και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στην Άγκυρα η αμυντική συνεργασία ΗΠΑ - Κύπρου και υπέβαλε σχετικό διάβημα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συμφωνία.

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να απολογηθούν στην Τουρκία για τις αποφάσεις που αφορούν θέματα ασφάλειας και που εξυπηρετούν τα στρατηγικά της συμφέροντα, τονίζουν αμερικανικές διπλωματικές πηγές, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ Μιχάλης Ιγνατίου.

Ο εκπρόσωπος του Στέτι Ντιπάρντμεντ, απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ για τις απειλές της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου με αφορμή την αμυντική συμφωνία των δύο χωρών είπε: «οι ΗΠΑ έχουν διμερείς συμφωνίες ασφάλειας με εταίρους σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτές οι σχέσεις, αλληλοενισχύονται και αποτελούν έναν τρόπο ενίσχυσης της σταθερότητας σε περιφερειακό επίπεδο προς όφελος όλων».

Η κυπριακή πλευρά σύμφωνα με τον κ. Ιγνατίου, είναι απόλυτα ικανοποιημένη με τη δήλωση των Αμερικανών καθώς καλύπτει την Κύπρο και την κατατάσσει στους εταίρους της αναγνωρίζοντας πλήρως την Κυπριακή Δημοκρατία αν και δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.