Αποκάλυψη Bloomberg: Αμερικανικούς κινητήρες για τα τουρκικά μαχητικά ζητά ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν θέλει να εξοπλίσει τα μαχητικά με αμερικανικούς κινητήτες, ενώ την ίδια στιγμή υποβάλει αίτημα για ένταξή της στους BRICS. 

Αποκάλυψη Bloomberg: Αμερικανικούς κινητήρες για τα τουρκικά μαχητικά ζητά ο Ερντογάν
1'

Η Τουρκία θέλει να αγοράσει αμερικανικούς κινητήρες για τα τουρκικά μαχητικά που κατασκευάζει, σύμφωνα με δημοσίευμα του οικονομικού πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Το ενδιαφέρον της Τουρκίας εστιάζεται στην αγορά των κινητήρων από την GE Aerospace για τα τουρκικά στρατιωτικά εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hujet

Η Άγκυρα θέλει τους κινητήρες της GE Aerospace να εκσυγχρονίσει την αεροπορία της, με δεδομένο πως οι δεσμοί της με τις ΗΠΑ έχουν βελτιωθεί το τελευταίο διάστημα.

Η Άγκυρα αναζητά κινητήρες F404 για το πρόγραμμά της για την κατασκευή εκπαιδευτικών αεροσκαφών, σύμφωνα με τους αξιωματούχους. Το αίτημα είναι κρίσιμο για τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιτύχει τον στόχο του να εκσυγχρονίσει την αεροπορία της Τουρκίας και να αναπτύξει την αμυντική βιομηχανία του μέλους του ΝΑΤΟ.

Εάν οι ΗΠΑ εγκρίνουν, θα είναι άλλο ένα μήνυμα ότι η ένταση πολλών ετών μετά την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει ένα ρωσικό σύστημα αεράμυνας χαλαρώνει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή