Λίβανος: Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κατά εγκαταστάσεων της Χεζμπολάχ

Είχε προηγηθεί βομβαρδισμός με ρουκέτες από το Λίβανο με ρουκέτες Κατιούσα

Λίβανος: Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κατά εγκαταστάσεων της Χεζμπολάχ
2'

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι στόχευσε «εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων» της Χεζμπολάχ σε πολλαπλές αεροπορικές επιδρομές σε ολόκληρο τον Λίβανο το Σάββατο.

Σε ένα από τα πλήγματα - στα περίχωρα της πόλης Αλ-Καουάχ, στο κυβερνείο Μπααλμπέκ-Χερμέλ - τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων τα τρία παιδιά, σύμφωνα με το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας. Το υπουργείο δήλωσε ότι όλοι οι τραυματίες χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ένα άλλο από τα χτυπήματα έπληξε «άδεια καταστήματα» στην πόλη Sareen στο Μπααλμπέκ, μετέδωσε το κρατικό λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων NNA.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) επιβεβαίωσαν την πραγματοποίηση επιδρομών στις περιοχές Μπεκάα και Μπααλμπέκ, λέγοντας ότι είχαν στόχο εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων της Χεζμπολάχ.

Είπε επίσης ότι έπληξε εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων της Χεζμπολάχ σε επτά άλλες περιοχές του Λιβάνου, στο νότο.

Τα πλήγματα ακολουθούν αυτό που οι IDF περιέγραψαν ως καταιγισμό 55 βλημάτων που εκτοξεύτηκαν από το Λιβάνο προς το ισραηλινό έδαφος νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου. Οι IDF δήλωσαν ότι τα βλήματα είχαν στόχο τις περιοχές της Άνω Γαλιλαίας και της Γαλιλαίας.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ υποστήριξε ότι βομβάρδισε το αρχηγείο μιας ισραηλινής στρατιωτικής ταξιαρχίας στο Γίφταχ Έλικλιτ, βορειοδυτικά της λίμνης Τιβεριάδας, «με δεκάδες ρουκέτες Κατιούσα».

Η Χεζμπολάχ υποστήριξε επίσης ότι πραγματοποίησε αρκετές επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββάτου με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στόχευαν ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Περιέγραψε τις επιθέσεις αυτές ως «προς υποστήριξη του ακλόνητου παλαιστινιακού λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας και της γενναίας και έντιμης αντίστασής του».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή