Ναυάγιο στη Μάγχη: Τουλάχιστον οκτώ μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν βυθίστηκε η βάρκα τους

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ προσπαθούσαν να περάσουν τη Μάγχη από τη Γαλλία στην Αγγλία, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους
1'

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μάγχη από τη Γαλλία στην Αγγλία, ανακοίνωσε η γαλλική αστυνομία.
Οι υπηρεσίες διάσωσης ειδοποιήθηκαν αφού το σκάφος αντιμετώπισε δυσκολίες στα νερά βόρεια της Boulogne-sur-mer στο Pas-de-Calais μετά τη 01:00 τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα)

Το λαστιχένιο σκάφος με 50 επιβαίνοντες άρχισε να βυθίζεται λίγο μετά την αναχώρησή του από την ακτή. Το περιστατικό σημειώνεται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά και μια έγκυος, έχασαν τη ζωή τους όταν βυθίστηκε βάρκα που μετέφερε δεκάδες μετανάστες.

Το ναυάγιο της 3ης Σεπτεμβρίου ήταν η πιο θανατηφόρα απώλεια ζωής στη Μάγχη φέτος. Το τελευταίο διήμερο σημειώθηκαν πολλές προσπάθειες διέλευσης, καθώς ο καιρός ήταν πιο ήρεμος. Οι γαλλικές ναυτιλιακές αρχές δήλωσαν το Σάββατο ότι 200 ​​άνθρωποι διασώθηκαν σε ένα 24ωρο την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η γαλλική ακτοφυλακή και άλλες πρώτες βοήθειες διέσωσαν ανθρώπους που επέβαιναν σε τέσσερα ξεχωριστά σκάφη - ένα με 61, ένα άλλο με 55 και άλλα δύο με 48 και 36 το καθένα. Δεκαοκτώ απόπειρες διέλευσης καταγράφηκαν από τις αρχές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συμπεριλαμβανομένων των οκτώ πιο πρόσφατων θυμάτων, συνολικά 45 άνθρωποι πέθαναν στη Μάγχη φέτος - ο υψηλότερος που έχει αναφερθεί από το 2021, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ. Περισσότεροι από 21.000 άνθρωποι διέσχισαν τη Μάγχη φέτος.