Αγγλία: Ζωολογικός κήπος καλωσόρισε μια μικρή «ζωηρή» αντιλόπη

Έχουν απομείνει μόνο περίπου 100 από αυτό το είδος της αντιλόπης στην άγρια φύση, καθώς αντιμετωπίζουν απειλές

Το μικρό μπονγκό με την μαμά του

Gemma Davis/Marwell Zoo
2'

Ένας ζωολογικός κήπος καλωσόρισε ένα ορεινό μικρό μπονγκό (είδος αντιλόπης), που απειλείται με εξαφάνιση, χάρη στο επιτυχημένο πρόγραμμα αναπαραγωγής του.

Το αρσενικό μωρό μπονγκό γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο Marwell κοντά στο Γουίντσεστερ της Αγγλίας στις 4 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το BBC, οι φύλακες του ζωολογικού κήπου του Χαμσάιρ δήλωσαν ότι ήταν «πολύ σίγουρο, ενεργητικό και περιπετειώδες από την αρχή».

Έχουν απομείνει μόνο περίπου 100 ορεινά μπονγκό στην άγρια φύση, καθώς αντιμετωπίζουν απειλές όπως το κυνήγι, την απώλεια βιοτόπων και τις ασθένειες από τα οικόσιτα βοοειδή.

Το μεγάλο αυτό είδος αντιλόπης είναι ενδημικό σε περιοχές της Κένυας, όπου ζει σε δάση και ορεινές περιοχές.

Η φύλακας των ζώων Ριάνον Γουλφ δήλωσε ότι η νέα άφιξη «φαίνεται αρκετά ζωηρή και εξερευνά με αυτοπεποίθηση όλο και περισσότερο το βιότοπό της κάθε μέρα».

Συνέχισε: «Αυτό το μικρό είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του προγράμματος αναπαραγωγής και του ευρωπαϊκού προγράμματος Ex-situ που προσπαθεί να εξασφαλίσει την επιβίωση αυτού του είδους».

Το μικρό προς το παρόν περνάει τον περισσότερο χρόνο του στον στάβλο του, με τη μητέρα του Τζουμαπίλι να το ελέγχει και να το ταΐζει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όταν είναι μικρά, όλα τα μπονγκό έχουν καστανόχρωμο τρίχωμα με λεπτές λευκές ρίγες. Έχουν επίσης μεγάλα αυτιά που μεγαλώνουν καθώς μεγαλώνουν και αυτά.

Οι λεοπαρδάλεις είναι οι κύριοι θηρευτές των μπονγκό και όταν απειλούνται, τρέχουν μέσα στο δάσος με τα κέρατά τους κρατημένα στο πίσω μέρος του λαιμού τους, ώστε να αποφεύγουν να παγιδευτούν στη χαμηλή βλάστηση.