Φρίκη στην Eλβετία: Επιχειρηματίας πολτοποίησε στο μπλέντερ τη σύζυγό του -Η κόλαση στο «χρυσό λόφο»

Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες από τη δολοφονία της πρώην φιναλίστ του διαγωνισμού «Μις Ελβετία» από τον επιχειρηματία σύζυγό της. Το σπίτι του τρόμου στον «χρυσό λόφο», οι μαρτυρίες των γειτόνων και η τέλεια ζωή που μετατράπηκε σε κόλαση

Φρίκη στην Eλβετία: Επιχειρηματίας πολτοποίησε στο μπλέντερ τη σύζυγό του -Η κόλαση στο «χρυσό λόφο»
6'

Πίσω από τους τοίχους του οικογενειακού τους σπιτιού σε ένα ειδυλλιακό χωριό κοντά στη Βασιλεία, η Kριστίνα Τζοκσίμοβιτς, 38 ετών στραγγαλίστηκε μέχρι θανάτου από τον 41χρονο σύζυγό της Mαρκ Ρίμπεν, ο οποίος στη συνέχισε τη διαμέλισε και την «πολτοποίησε» σε ένα μπλέντερ για να εξαφανίσει τα ίχνη της,

Ο επιχειρηματίας σκότωσε την πρώην φιναλίστ των καλλιστείων και στη συνέχεια την αποκεφάλισε και της έκοψε τη μήτρα, πριν πολτοποιήσει με μπλέντερ κάποια μέλη του σώματός της. Μάλιστα, ενώ την τεμάχιζε, είχε βάλει να παίζουν στο κινητό του βίντεο από το YouTube. Στη συνέχεια ομολόγησε ότι την σκότωσε, όντας σε αυτοάμυνα, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

switzerland.jpg

Τώρα, οκτώ μήνες μετά το ανησυχητικό έγκλημα, οι σκάλες που οδηγούν στη μεγάλη μονοκατοικία είναι κατάφυτες από αγριόχορτα. Το ακίνητο βρίσκεται εγκαταλελειμμένο σε μια εύπορη περιοχή του Binningen, την οποία οι ντόπιοι αποκαλούν «χρυσό λόφο» λόγω του μεγάλου αριθμού των πλουσίων που ζουν στους δρόμους με θέα στο Ρήνο και τη Βασιλεία.

Η γειτόνισσα του ζευγαριού, που έμενε μεσοτειχία με το ζευγάρι, είπε στηMailOnline ότι «δεν είχε ακούσει ποτέ το ζευγάρι να τσακώνεται» και κατάλαβε τι είχε συμβεί στη διπλανή πόρτα μόνο όταν περιπολικά παρατάχθηκαν στο δρόμο και αστυνομικοί πήγαν να ανακρίνουν τους κατοίκους. «Την ήξερα μόνο ως γειτόνισσα και την έβλεπα μερικές φορές στο [κοινό μας] γκαράζ. Είναι φρικτό», είπε, προσθέτοντας ότι ποτέ δεν πίστευε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στην Ελβετία, πόσο μάλλον στη διπλανή πόρτα.

«Ήταν μανιακός, φαινόταν ότι δεν είναι φυσιολογικός...»

Η πόρτα του κοινόχρηστου γκαράζ τους εξακολουθεί να έχει υπολείμματα από τότε που σφραγίστηκε με ταινία του τόπου του εγκλήματος, όπως ακριβώς η εξώπορτα του σπιτιού του ζευγαριού. Δίπλα στην εξώπορτα στέκονται ένα εγκαταλελειμμένο ζευγάρι καρέκλες και ένα τραπεζάκι, που συχνά εμφανίζονταν στις αναρτήσεις της Kριστίνα στα social media κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Ακόμα και σήμερα, ο κόσμος αφήνει γλάστρες με ανθισμένες ορχιδέες και άλλα λουλούδια, ενώ έξω απο το σπίτι υπάρχουν δύο φωτογραφίες της μητέρας των δύο παιδιών

Ένας άλλος γείτονας του οποίου τα παράθυρα βλέπουν στο σπίτι όπου συνέβη η τραγωδία, είπε ότι ήταν «απαίσιο» και «καταστροφικό» αυτό που συνέβη στο θύμα, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τις δύο μικρές κόρες της. Είπε στην MailOnline: «Ήταν μανιακός. Δεν θα πίστευες ποτέ ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε ακριβώς έξω από την εξώπορτά σου, αλλά ήταν ένα άτομο που δεν είναι φυσιολογικό».

Μια άλλη γυναίκα που μένει στη γειτονιά είπε ότι χαιρετούσε συχνά την Κριστίνα όταν έβγαζε βόλτα τον σκύλο της. «Είναι πραγματικά τραγικό. Όταν ακούς τι συνέβη και πώς… Ποτέ δεν ξέρεις πραγματικά τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες». Πρόσθεσε ότι ήταν «σοκαρισμένη» κάτι τέτοιο συνέβη στο χωριό της.

«Ζούμε σε μια φούσκα εδώ. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στον χρυσό λόφο είναι σχετικά πλούσιοι», είπε μια άλλη γυναίκα που ζει λίγα σπίτια μακριά από τον τόπο του εγκλήματος Ένας άλλος κάτοικος είπε πώς υπήρξε αυξημένη αστυνομική παρουσία στην ήσυχη γειτονιά από τότε που σκοτώθηκε, αλλά μια γυναίκα που ζούσε στην πλευρά απέναντι από το σπίτι της Κριστίνας είπε ότι ήταν πολύ αργά..

Το σώμα της νεαρής γυναίκας βρέθηκε στο σπίτι της με τη νεκροψία να διαπιστώνει ότι στραγγαλίστηκε μέχρι θανάτου πριν τεμαχιστεί με το εργαλείο του κήπου, ένα μαχαίρι και ένα πριόνι. Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Λωζάνης απέρριψε το αίτημα για απελευθέρωση από την κράτηση που κατέθεσε ο δράστης, αφού παραδέχτηκε ότι σκότωσε τη γυναίκα του.

Φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τη σκότωσε σε αυτοάμυνα, καθώς του επιτέθηκε με μαχαίρι. Στη συνέχεια φέρεται να είπε ότι διέλυσε το πρώην μοντέλο -με το οποίο έχει δύο παιδιά- «πανικόβλητος». Οι ερευνητές είπαν ότι έδειξε «έλλειψη ενσυναίσθησης και ψυχρότητας αφού σκότωσε τη σύζυγό του» και παρουσίαζε «σαδιστικά-κοινωνιοπαθητικά χαρακτηριστικά» στην ψυχολογική τους αξιολόγηση, ενώ οι εισαγγελείς είπαν ότι ο επιχειρηματίας είχε αρπάξει μια πρώην σύντροφό του από το λαιμό και τη χτύπησε.

Καταγγελία για βία από πρώην σύντροφο

Η πρώην σύντροφός του είπε στον εισαγγελέα ότι δέχθηκε μαζική βία σε αρκετές περιπτώσεις από τον επιχειρηματία μέχρι τον Απρίλιο του 2016, δηλαδή πάνω από έναν χρόνο πριν παντρευτεί την Κριστίνα. Σύμφωνα με την ίδια, ο Τόμας την πάτησε στο πόδι με το αυτοκίνητό του σε μία από τις «συχνές κρίσεις οργής» του, αφού το ζευγάρι επισκέφθηκε τους γονείς της και επίσης απείλησε να την πετάξει έξω από το όχημα κατά την επιστροφή στο σπίτι.

Μια άλλη φορά κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής με το αυτοκίνητο, είπε ότι πάτησε τα φρένα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι της στο ταμπλό. Ο Τόμας, που ζούσε τότε στη Βέρνη, φέρεται να την άρπαξε από τον λαιμό και να την έσπρωξε στον τοίχο. Μερικές φορές, είπε η γυναίκα, ο επιχειρηματίας «έχανε τον έλεγχο» κατά τη διάρκεια καυγάδων, με αποτέλεσμα να τη «χτυπά ή να την στραγγαλίζει».
Η γυναίκα ισχυρίζεται επίσης ότι γνώριζε ότι υπήρχαν «προβλήματα» όπως «βία ή σεξουαλικά θέματα» σε προηγούμενες σχέσεις του.

Από την ευτυχία... στην απόλυτη φρίκη

Το ζευγάρι φέρεται να είχε μια ευτυχισμένη σχέση μέχρι που ο επιχειρηματίας, ο οποίος είναι γιος γνωστού δικηγόρου από τη Βέρνη, ξεκίνησε τη δική του εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων το 2022. Η συμπεριφορά του άλλαξε γρήγορα και σύμφωνα με το περιβάλλον της Κριστίνα, η εικόνα της ιδανικής σχέσης άρχισε να καταρρέει.

Ένα πιθανό κίνητρο για τη φρικτή δολοφονία ήταν ότι σχεδίαζε να εγκαταλείψει τον επιχειρηματία σύντροφό της. «Ήθελε να χωρίσει, αλλά τον φοβόταν», δήλωσε πηγή από το περιβάλλον της στο 20 Minuten.

1726397413575-926323556-switzerland.jpg



Λίγες εβδομάδες πριν το μαρτυρικό της τέλος, η Κριστίνα είχε δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από μια ειδυλλιακή «απόδραση» που είχαν κάνει στη λίμνη Λουκέρνη. Πρόσωπο από το περιβάλλον της δήλωσε στο Blick ότι η σχέση του ζευγαριού βρισκόταν «σε κρίση εδώ και μήνες», προσθέτοντας ότι η αστυνομία είχε κληθεί στο σπίτι του για αναφορές σωματικής βίας στο παρελθόν.

Ο Τόμας υποστήριξε ότι ένιωθε σαν να έμπαινε σε «τούνελ» λόγω του «φόβου του να χάσει [τα] παιδιά, το σπίτι και την παρέα του». Ο φόβος, υποστήριξε, του δημιουργούσε τόσο μεγάλο άγχος που «δεν έδινε στον εαυτό του χρόνο να σκεφτεί τις αποφάσεις του και να αμφισβητήσει τις πράξεις του, ενώ οι μηχανισμοί ελέγχου του έλειπαν λόγω του σοκ». Το δικαστήριο της Βασιλείας έκρινε ότι υπάρχουν «συγκεκριμένες ενδείξεις ψυχικής ασθένειας ή σημαντικής ψυχοπαθολογικής διαταραχής της προσωπικότητας» στην περίπτωση του Τόμας,

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή