ΗΠΑ: Ενυδρίδα ποταμού επιτέθηκε σε παιδί σε μαρίνα στο Σιάτλ

Το παιδί είναι καλά στην υγεία του καθώς υπέστη μικροτραυματισμούς

ΗΠΑ: Ενυδρίδα ποταμού επιτέθηκε σε παιδί σε μαρίνα στο Σιάτλ
Φωτογραφία Αρχείου
2'

Μια ενυδρίδα του ποταμού επιτέθηκε σε ένα παιδί σε μια μαρίνα της περιοχής του Σιάτλ των ΗΠΑ, σέρνοντας το μικρό από μια αποβάθρα και μέσα στο νερό πριν η μητέρα σώσει το παιδί της, δήλωσαν οι υπεύθυνοι για την άγρια ζωή.

Το παιδί τραβήχτηκε κάτω από το νερό και βγήκε στην επιφάνεια μετά από λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια της συνάντησης την Πέμπτη στις 9:30 π.μ. στη μαρίνα του Μπρέμερτον στην κομητεία Κίτσαπ, ανέφεραν οι αξιωματικοί του Τμήματος Αλιείας και Άγριας Ζωής της Ουάσινγκτον σε δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με το AP, η βίδρα συνέχισε να δαγκώνει και να γρατζουνάει καθώς η μητέρα έβγαζε το παιδί από το νερό. Το ζώο τους κυνήγησε καθώς έφυγαν από την αποβάθρα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι της άγριας ζωής. Το παιδί νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο.

«Είμαστε ευγνώμονες που το θύμα υπέστη μόνο μικροτραυματισμούς, λόγω των γρήγορων ενεργειών της μητέρας και της ανθεκτικότητας του παιδιού», δήλωσε ο αρχιφύλακας του Fish and Wildlife, Κεν Μπαλάζ. «Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε το λιμάνι του Μπρέμερτον για τον γρήγορο συντονισμό και την επικοινωνία με τους ενοικιαστές της μαρίνας τους».

Οι αξιωματικοί παγίδευσαν τη βίδρα και την πήγαν σε διαγνωστικό εργαστήριο ασθενειών για εξετάσεις, μεταξύ άλλων και για λύσσα, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η υπηρεσία ανέφερε το Σάββατο ότι μπορεί να έχουν αποτέλεσμα των εξετάσεων για την ασθένεια από την ερχόμενη Τρίτη.

Οι ενυδρίδες ποταμού είναι κοινές σε όλη την Ουάσινγκτον και μπορούν να βρεθούν σε βιότοπους γλυκού και αλμυρού νερού, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Οι συναντήσεις με ανθρώπους είναι σπάνιες, με έξι να έχουν συμβεί την τελευταία δεκαετία, είπαν. Οι ενυδρίδες ποταμού μπορεί να είναι εδαφικές και «όπως κάθε άγρια ζωή, είναι εγγενώς απρόβλεπτες», δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή