Mικαέλα ντε Πρινς: O μυστηριώδης θάνατος της διάσημης μπαλαρίνας - Tην έλεγαν «παιδί του διαβόλου»

Η απόκοσμη τελευταία ανάρτηση της Mιχαέλα ντε Πρινς στο Instagram πριν από τον μυστηριώδη θάνατó της στα 29 της χρόνια, μία εβδομάδα μετά την οικογενειακή τραγωδία
4'

Η Μικαέλα ντε Πρινς, μπαλαρίνα από τη Σιέρα Λεόνε, η οποία εμφανίστηκε στο «Dancing with the Stars» και στο μουσικό βίντεο άλμπουμ της Beyonce με τίτλο «Lemonade», πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 29 ετών - αφήνοντας πίσω της μια απόκοσμη τελευταία ανάρτηση στο Instagram.

Σε αυτό που έμελλε να γίνει το τελευταίο της post, η Mιχαέλα Μαμπίντι Ντε Πρινς έβαλε στη λεζάντα ένα emoji με το σήμα της ειρήνης, καθώς πόζαρε ντυμένη με ένα ολόμαυρο σύνολο γνωστής αθλητικής εταιρείας με την οποία συνεργαζόταν. Στη δημοσίευση πρόσθεσε επίσης το τραγούδι του τραγουδιστή Khalid «Better», το οποίο περιλαμβάνει τους στίχους: «Τίποτα δεν με κάνει να νιώθω καλύτερα από αυτό, τίποτα δεν με κάνει να νιώθω καλύτερα».

Ο θάνατος της χορεύτριας σημειώθηκε μόλις μία εβδομάδα μετά τον θάνατο της μητριάς της, Elaine 'Mamma E' DePrince, με την αδερφή της μπαλαρίνας Μία να ανακοινώνει την οικογενειακή τραγωδία στο λογαριασμό της στο Instagram.

Η οικογένεια της Ντε Πρινς δεν έχει ακόμη αποκαλύψει την αιτία θανάτου για τη «Mamma E» ή τη νεαρή χορεύτρια - που κέρδισε κύματα θαυμαστών δημοσιοποιώντας την ιστορία της ως ορφανό που γλίτωσε από τη βία του πολέμου στη Σιέρα Λεόνε για να γίνει παγκοσμίου φήμης μπαλαρίνα.

Η τελευταία ανάρτηση της υιοθετημένης μπαλαρίνας περιέχει μια δεύτερη φωτογραφία της με μια άλλη, πιο σπορ, γκρι και λευκή στολή που χορηγεί να κοιτάζει μακριά. Μετά το θάνατό της, η ανάρτηση πλημμύρισε από μηνύματα συμπαράστασης. «Ράγισε η καρδιά μου με τα νέα. Συμπάσχω τόσο πολύ με εσένα, ένα κορίτσι υιοθετημένο σε νεαρή ηλικία που ήθελε να χορέψει. Αναπαύσου στον παράδεισο.»

Ένας άλλος έγραψε «Είμαι ακόμα σε σοκ και το να μην ξέρω τι συνέβη είναι ακόμα πιο αποκαρδιωτικό». Ένας χρήστης στο Reddit είπε: «Αυτό με συνέτριψε πραγματικά πολύ και δεν το αντιμετωπίζω καθόλου εύκολα. Έκλαψα όταν επιτέλους είχε την ευκαιρία της στο βίντεο της Beyonce. Έκλαψα με το πόσο περήφανη ήμουν γι' αυτήν. Ακόμα κλαίω.»

Η 30χρονη αδελφή της μοιράστηκε επίσης μια συγκινητική ανάρτηση των δύο τους ως νεαρά κορίτσια χθες στο Instagram. «Είμαι πραγματικά σε κατάσταση σοκ και βαθιάς θλίψης. Η όμορφη αδερφή μου δεν είναι πια εδώ. Από την αρχή της ιστορίας μας στην Αφρική, κοιμόμασταν σε ένα κοινό στρώμα στο ορφανοτροφείο, η Mιχέλα και εγώ φτιάχναμε τα δικά μας μουσικά θεατρικά έργα και τα παίζαμε».

Η αδερφή της μπαλαρίνας συνέχισε να μοιράζεται όμορφες αναμνήσεις από την παιδική ηλικία της αδερφής. «Δημιουργήσαμε τα δικά μας μπαλέτα. Εκείνη χορογραφούσε και εγώ ήμουν συνθέτης και μαέστρος. Όταν μας υιοθέτησαν, οι γονείς μας ένιωσαν γρήγορα τα όνειρά μας και βοήθησαν την όμορφη, δυνατή μπαλαρίνα που πολλοί από εσάς γνωρίσατε. Σ’ αγαπώ, όμορφη πεταλούδα μου», κατέληξε η ανάρτηση.

Η Μαμπίντι Μανγκούρα όπως είναι το πραγματικό της όνομα, ήταν υποσιτισμένη και είχε πέσει θύμα κακομεταχείρισης σε ένα ορφανοτροφείο τα πρώτα χρόνια της ζωής της, πριν υιοθετηθεί από ένα ζευγάρι στο Νιου Τζέρσεϊ σε ηλικία τεσσάρων ετών.

Ανακοινώνοντας τον θάνατό της την Παρασκευή, ο εκπρόσωπός της είπε ότι «η τέχνη της άγγιξε αμέτρητες καρδιές και το πνεύμα της ενέπνευσε πολλούς, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι στον κόσμο του μπαλέτου και όχι μόνο. «Η ζωή της καθοριζόταν από χάρη, σκοπό και δύναμη. Η ακλόνητη δέσμευσή της στην τέχνη της, οι ανθρωπιστικές της προσπάθειες και το θάρρος της να ξεπεράσει τις αφάνταστες προκλήσεις θα μας εμπνέουν για πάντα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Γεννημένη το 1995 στη Σιέρα Λεόνε, η ΝτεΠρινς έζησε σε ορφανοτροφείο από την τρυφερή ηλικία των τριών ετών μετά τον θάνατο και των δύο γονιών της κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πώς την αποκαλούσαν «παιδί του διαβόλου» στο ορφανοτροφείο επειδή έπασχε από λεύκη, μια αυτοάνοση ασθένεια, η οποία προκαλεί αποχρωματισμό τμημάτων του δέρματος.

Υπηρέτησε ως Πρέσβειρα για το War Child Holland και συχνά «πετούσε σε χώρες του τρίτου κόσμου για να προσφέρει μαθήματα χορού σε ορφανά και παιδιά», κοινοποίησε η αδερφή της στο Instagram. Αντί για λουλούδια, η οικογένειά της ζήτησε από τους ανθρώπους να δωρίσουν στον οργανισμό που υποστήριζε η διάσημη μπαλαρίνα.