Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για το πυραυλικό χτύπημα στο Ισραήλ - Απειλεί ο Νετανιάχου

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών των Χούθι Νασρουντίν Αμέρ δήλωσε νωρίτερα σήμερα σε ανάρτηση στο Χ ότι πύραυλος έφθασε στο Ισραήλ αφού «20 πύραυλοι απέτυχαν να τον αναχαιτίσουν», λέγοντας ότι είναι μόνο «η αρχή»
Associated Press
1'

Οι Χούθι που ελέγχουν τη βόρεια Υεμένη ανέλαβαν την ευθύνη για τον πύραυλο εδάφους που εκτοξεύθηκε προς το κεντρικό Ισραήλ για πρώτη φορά και έπληξε μη κατοικημένη περιοχή, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

«Υποχρέωσε περισσότερα από δύο εκατομμύρια σιωνιστές να τρέξουν στα καταφύγια για πρώτη φορά στην ιστορία του εχθρού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρέα.

Οι σειρήνες για επικείμενη αεροπορική επιδρομή ήχησαν στο Τελ Αβίβ και το κεντρικό Ισραήλ, λίγο πριν καταπέσει ο πύραυλος γύρω στις 6:35 π.μ. (τοπική και ώρα Ελλάδαςς) με τους κατοίκους να τρέχουν στα καταφύγια.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών των Χούθι Νασρουντίν Αμέρ δήλωσε νωρίτερα σήμερα σε ανάρτηση στο Χ ότι πύραυλος έφθασε στο Ισραήλ αφού «20 πύραυλοι απέτυχαν να τον αναχαιτίσουν», λέγοντας ότι είναι μόνο «η αρχή».