Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εύχεται στον Χάρι ευτυχισμένα 40α γενέθλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Ευχόμαστε χρόνια πολλά για τα 40α γενέθλια του Δούκα του Σάσεξ!» ανέφερε ο λογαριασμός Χ του Γουίλιαμ και της Κέιτ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εύχεται στον Χάρι ευτυχισμένα 40α γενέθλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
4'

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έκαναν μια μικρή προσφορά ειρήνης στη ρήξη τους με τον δούκα του Σάσεξ, ευχόμενοι στον πρίγκιπα Χάρι χρόνια πολλά για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.

Σε μια ανάρτηση στο X, η βασιλική οικογένεια μοιράστηκε μια φωτογραφία ενός χαμογελαστού Χάρι με αφορμή τα 40ά γενέθλιά του, συνοδευόμενη από ένα emoji τούρτας. Το μήνυμα έλεγε: «Ευχόμαστε στον Δούκα του Σάσεξ πολύ ευτυχισμένα 40α γενέθλια σήμερα!».

Αναδημοσιεύοντας τον διαδικτυακό χαιρετισμό με σχεδόν πανομοιότυπη διατύπωση, ο λογαριασμός Χ του Γουίλιαμ και της Κέιτ ανέφερε: «Ευχόμαστε χρόνια πολλά για τα 40α γενέθλια του Δούκα του Σάσεξ!»

Σύμφωνα με το The Guardian, είναι η πρώτη φορά που η βασιλική οικογένεια μοιράζεται μια τέτοια δημόσια ευχή για τα γενέθλια του Χάρι από το 2021, τη χρονιά που η οικογένεια των Σάσεξ κατηγόρησαν ανώνυμους βασιλείς για εχθρότητα και ρατσισμό σε συνέντευξή τους στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Ο Χάρι γιόρταζε τα γενέθλιά του την Κυριακή στο σπίτι του στην Καλιφόρνια μαζί με τη Μέγκαν και τα δύο τους παιδιά, τον πρίγκιπα Άρτσι και την πριγκίπισσα Λίλιμπετ, προτού φύγει, σύμφωνα με πληροφορίες, για μια συγκέντρωση με στενούς φίλους.

Ο Χάρι, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό βασιλική θέση το 2020, παραμένει αποξενωμένος από τον Γουίλιαμ και έχει τεταμένη σχέση με τον πατέρα τους, τον βασιλιά Κάρολο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Χάρι πέταξε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει τον πατέρα του μετά τη διάγνωση του καρκίνου του βασιλιά. Η συνάντηση περιορίστηκε σε μόλις 45 λεπτά και δεν υπήρξε συνάντηση με τον αδελφό του.

Ταξίδεψε ξανά στο Λονδίνο τον Μάιο για να γιορτάσει τη δεκαετία των Invictus Games και παρακολούθησε μια λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, αλλά δεν συναντήθηκε με τον αδελφό ή τον πατέρα του.

Υπήρξε επίσης μια σύντομη επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο για την κηδεία του θείου του, λόρδου Fellowes, όπου έμεινε στο Althorp, το πατρικό σπίτι της εκλιπούσας μητέρας του, Νταϊάνα, πριγκίπισσας της Ουαλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε καμία αλληλεπίδραση με τον Γουίλιαμ κατά τη διάρκεια της εκκλησιαστικής τελετής.

Ο δούκας συνεχίζει να ασκεί νομικές υποθέσεις κατά των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων για τους ισχυρισμούς περί τηλεφωνικής υποκλοπής και παράνομης συλλογής πληροφοριών, σε μια μάχη που πιστεύει ότι έχει ενοχλήσει την οικογένειά του. Στο απομνημονεύμα του, το Spare, έγραψε γι' αυτό που θεώρησε ως συνδιαλλαγή της βασιλικής οικογένειας με τα μέσα ενημέρωσης μέσω υποτιθέμενων διαρροών, θεωρώντας ότι ο ίδιος είναι παράπλευρη απώλεια.

Τον Ιούλιο, ο Χάρι δήλωσε σε ντοκιμαντέρ του ITV ότι η αποφασιστικότητά του να πολεμήσει τις σκανδαλοθηρικές εφημερίδες σχετικά με τους ισχυρισμούς για τηλεφωνικές υποκλοπές ήταν ένα «κεντρικό κομμάτι» στην καταστροφή της σχέσης του με την οικογένειά του.

Μια ξεχωριστή νομική διαμάχη με το Υπουργείο Εσωτερικών για την ασφάλεια του Χάρι όσο βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο φέρεται να έχει «απογοητεύσει» τον βασιλιά.

Ο Χάρι έχασε μια προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά του Υπουργείου Εσωτερικών τον Φεβρουάριο σχετικά με την απόφαση να αλλάξει το επίπεδο της προσωπικής του ασφάλειας όταν επισκέπτεται το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά του δόθηκε άδεια να ασκήσει έφεση.

Κατά τη διάρκεια της υπόθεσης, το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι ο Χάρι πιστεύει ότι τα παιδιά του δεν μπορούν να «αισθάνονται σαν στο σπίτι τους» στο Ηνωμένο Βασίλειο, εάν δεν είναι «δυνατόν να τα κρατήσει ασφαλή» εκεί και ότι αντιμετωπίζει μεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι αντιμετώπιζε η αείμνηστη μητέρα του, με «πρόσθετα στρώματα ρατσισμού και εξτρεμισμού».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή