ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στη λέσχη που έπαιζε γκολφ ο Τραμπ

Πυροβολισμοί έξω από το γκολφ κλαμπ του πρώην προέδρου στη Φλόριντα
1'

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «σώος και αβλαβής» μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε μια κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν, ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα προεκλογικής του εκστρατείας, δύο μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας με κατά του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος βρισκόταν στο γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, είναι «σώος και αβλαβής μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά του», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας Στίβεν Τσουνγκ, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή».

Η New York Post, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές ανέφερε ότι δύο άτομα αντάλλαξαν πυρά έξω από το γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα

«Πηγές τόνισαν ότι η ζωή του Τραμπ δεν μπήκε σε καμία στιγμή σε κίνδυνο», ανέφερε η εφημερίδα.

Ο Τραμπ τραυματίστηκε σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις καταδίκασε σήμερα τη «βία» στις ΗΠΑ μετά από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε μια κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν ο Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, ενώ εκείνος έπαιζε γκολφ στην πολυτελή κατοικία του στη Φλόριντα, σύμφωνα με την προεκλογική ομάδα του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου προέδρου.

«Ενημερώθηκα για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά στον πρώην πρόεδρο Τραμπ και την κατοικία του στη Φλόριντα και χαίρομαι που είναι σώος και αβλαβής. Η βία δεν έχει θέση στην Αμερική», δήλωσε με ανάρτηση στο Χ η Χάρις υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Τραμπ.