ΗΠΑ: 58 ετών ο άνδρας που συνελήφθη για την νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

Αναγνωρίστηκε ο ύποπτος των πυροβολισμών στη λέσχη όπου έπαιζε γκολφ ο Τραμπ. Ο συλληφθείς είναι ο 58χρονος Ράιαν Ουέσλι Ρουθ

ΗΠΑ: 58 ετών ο άνδρας που συνελήφθη για την νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ
2'

Ο σερίφης του Παλμ Μπιτς, ανέφερε ότι ο ύποπτος που εμπλέκεται στους πυροβολισμούς στο γήπεδο του γκολφ που βρίσκονταν ο Ντόναλντ Τραμπ. ήταν άοπλος όταν τέθηκε υπό κράτηση στη γειτονική κομητεία.

Η Τέρι Μπάρμπερα, εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της κομητείας Παλμ Μπιτς, δήλωσε ότι υπάρχει μόνο ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος στην έρευνα, το οποίο ανακρίνεται. Δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με πιθανό κίνητρο.

Η Μυστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι διερευνά το συμβάν, το οποίο συνέβη λίγο πριν τις 14:00, τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας).

Ο συλληφθείς, τον οποίο πυροβόλησε η Μυστική Υπηρεσία ενώ είχε στην κατοχή του ένα ημιαυτόματο τουφέκι, αναγνωρίστηκε ως ο Ράιαν Ουέσλι Ρουθ, 58 ετών, δήλωσαν τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου που ενημερώθηκαν για το θέμα.

Το άτομο έριξε το όπλο και τράπηκε σε φυγή με ένα SUV και αργότερα συνελήφθη σε μια γειτονική κομητεία, είπαν οι αξιωματούχοι. Ένα πυροβόλο όπλο τύπου AK βρέθηκε στο σημείο κοντά στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ, δήλωσαν δύο από τους αξιωματούχους και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τον σερίφη του Παλμ Μπιτς, Ρικ Μπράντσο ο άνδρας που σημάδεψε την περίμετρο του γηπέδου του γκολφ του Τραμπ βρισκόταν 400 με 500 μέτρα μακριά από τον πρώην πρόεδρο κρυμμένος μέσα σε θάμνους, ενώ ο Τραμπ έπαιζε γκολφ σε κοντινή απόσταση. Τα σακίδια είχαν μέσα κεραμικά πλακάκια.

Election 2024 Trump

Photos that show an AK-47 rifle, a backpack and a Go-Pro camera on a fence outside Trump International Golf Club taken after an apparent assassination attempt of Republican presidential candidate former President Donald Trump, are displayed during a news conference at the Palm Beach County Main Library, Sunday. Sept. 15, 2024, in West Palm Beach, Fla.

AP Photo

«O ένοπλος είχε ένα τουφέκι τύπου ΑΚ με διόπτρα, δύο σακίδια πλάτης κρεμασμένα σε έναν φράχτη και μια κάμερα GoPro», ανέφερε, για να προσθέσεις πως τα υπάρχοντα του υπόπτου υποβάλλονται σε έλεγχο.

«Τίποτα δεν θα με σταματήσει, δεν θα παραδοθώ ποτέ»

Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι «δεν θα παραδοθεί ποτέ» στην πρώτη του δήλωση μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά στη λέσχη που έπαιζε γκολφ.

O υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι «ασφαλής και καλά» και ότι «δεν θα παραδοθεί ποτέ».

Η δήλωσή του αναφέρει:
«Υπήρξαν πυροβολισμοί στην περιοχή μου, αλλά πριν οι φήμες αρχίσουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, ήθελα να ακούσετε πρώτα αυτό: ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ! Τίποτα δεν θα με σταματήσει. Δεν ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΩ ΠΟΤΕ!», έγραψε.

Στο τέλος πρόσθεσε πως «θα σας αγαπώ πάντα που με υποστηρίζετε. Ενότητα. Ειρήνη. Κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή