ΗΠΑ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο νέας απόπειρας δολοφονίας κατά του Τραμπ - Δεν κινδύνευσε η ζωή του

Ο ύποπτος που συνελήφθη για τη νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ είναι ο 58χρονος Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, κάτοικος Χαβάης
AP Photo
4'

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «σώος και αβλαβής» μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε μια κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν, ανακοίνωσε η ομάδα προεκλογικής του εκστρατείας, δύο μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας με κατά του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος βρισκόταν στο γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, είναι «σώος και αβλαβής μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά του», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας Στίβεν Τσουνγκ, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή».

Αρχικά, η New York Post, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές είχε αναφέρει ότι δύο άτομα αντάλλαξαν πυρά έξω από το γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα. «Πηγές τόνισαν ότι η ζωή του Τραμπ δεν μπήκε σε καμία στιγμή σε κίνδυνο», ανέφερε η εφημερίδα.

Ξεκίνησε έρευνες το FBI

Το FBI ανακοίνωσε ότι ερευνά μια «φερόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Τραμπ».

Πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ άνοιξαν πυρ όταν είδαν ένα άτομο που έφερε πάνω του ένα πυροβόλο όπλο και κινείτο κοντά στο γκολφ κλαμπ, μετέδωσε το Associated Press επικαλούμενο δύο πηγές επιβολής του νόμου.

Ο σερίφης της κομητείας Μάρτιν, Γουίλιαμ Σνάιντερ, δήλωσε στο CNN ότι η υπηρεσία του συνέλαβε τον ύποπτο που αναζητούσε η κομητεία Παλμ Μπιτς.

Αναγνωρίστηκε ο ύποπτος των πυροβολισμών

Αναγνωρίστηκε ο ύποπτος των πυροβολισμών στη λέσχη όπου έπαιζε γκολφ ο Τραμπ. Ο συλληφθείς είναι ο 58χρονος Ράιαν Ουέσλι Ρουθ.

Ο σερίφης του Παλμ Μπιτς, ανέφερε ότι ο ύποπτος που εμπλέκεται στους πυροβολισμούς στο γήπεδο του γκολφ που βρίσκονταν ο Ντόναλντ Τραμπ. Ήταν άοπλος όταν τέθηκε υπό κράτηση στη γειτονική κομητεία.

Η Τέρι Μπάρμπερα, εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της κομητείας Παλμ Μπιτς, δήλωσε ότι υπάρχει μόνο ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος στην έρευνα, το οποίο ανακρίνεται. Δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με πιθανό κίνητρο.

Η Μυστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι διερευνά το συμβάν, το οποίο συνέβη λίγο πριν τις 14:00, τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας).

Ο συλληφθείς, τον οποίο πυροβόλησε η Μυστική Υπηρεσία ενώ είχε στην κατοχή του ένα ημιαυτόματο τουφέκι, αναγνωρίστηκε ως ο Ράιαν Ουέσλι Ρουθ, 58 ετών, δήλωσαν τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου που ενημερώθηκαν για το θέμα.

Το άτομο έριξε το όπλο και τράπηκε σε φυγή με ένα SUV και αργότερα συνελήφθη σε μια γειτονική κομητεία, είπαν οι αξιωματούχοι. Ένα πυροβόλο όπλο τύπου AK βρέθηκε στο σημείο κοντά στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ, δήλωσαν δύο από τους αξιωματούχους και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τον σερίφη του Παλμ Μπιτς, Ρικ Μπράντσο ο άνδρας που σημάδεψε την περίμετρο του γηπέδου του γκολφ του Τραμπ βρισκόταν 400 με 500 μέτρα μακριά από τον πρώην πρόεδρο κρυμμένος μέσα σε θάμνους, ενώ ο Τραμπ έπαιζε γκολφ σε κοντινή απόσταση. Τα σακίδια είχαν μέσα κεραμικά πλακάκια.

Photos that show an AK-47 rifle, a backpack and a Go-Pro camera on a fence outside Trump International Golf Club taken after an apparent assassination attempt of Republican presidential candidate former President Donald Trump, are displayed during a news conference at the Palm Beach County Main Library, Sunday. Sept. 15, 2024, in West Palm Beach, Fla.

AP Photo

«O ένοπλος είχε ένα τουφέκι τύπου ΑΚ με διόπτρα, δύο σακίδια πλάτης κρεμασμένα σε έναν φράχτη και μια κάμερα GoPro», ανέφερε, για να προσθέσεις πως τα υπάρχοντα του υπόπτου υποβάλλονται σε έλεγχο.

«Τίποτα δεν θα με σταματήσει, δεν θα παραδοθώ ποτέ»

Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι «δεν θα παραδοθεί ποτέ» στην πρώτη του δήλωση μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά στη λέσχη που έπαιζε γκολφ.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ έστειλε ένα email στη λίστα χρηματοδοτών της καμπάνιας του λέγοντας ότι «σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόμουν, αλλά πριν αρχίσουν οι φήμες να ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο, θέλω να ακούσετε πρώτα αυτό: ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ! Τίποτα δεν θα με σταματήσει. Δεν ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΩ ΠΟΤΕ!», έγραψε.

Στο τέλος πρόσθεσε πως «θα σας αγαπώ πάντα που με υποστηρίζετε. Ενότητα. Ειρήνη. Κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά».

Σχετικές ειδήσεις