Πέθανε ο αδελφός του Μάικλ Τζάκσον, Τίτο

Την είδηση του θανάτου του Τίτο Τζάκσον επιβεβαίωσαν οι τρεις γιοι του
AP
3'

Ο Τίτο Τζάκσον, αδελφός του Μάικλ και ιδρυτικό μέλος του εμβληματικού γκρουπ The Jackson 5 πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 70 ετών.

Η είδηση του θανάτου του αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Entertainment Tonight που επικαλέστηκε τον Steve Manning, φίλο και συνεργάτη της οικογένειας Τζάκσον, ο οποίος είπε ότι ο Τίτο υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ οδηγούσε και πρόσθεσε ότι η αιτία θανάτου επίσημα δεν είχε διευκρινιστεί. Το περιοδικό People επιβεβαίωσε την είδηση από τον ανιψιό του, Σίγκι Τζάκσον.

Οι γιοι του 70χρονου μουσικού, Ταζ, Ταριλ και Τι Τζέι, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει το R&B γκρουπ 3T επιβεβαίωσαν την είδηση στα social media.

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας πατέρας και μελος του Rock & Roll Hall of Fame δεν είναι πια μαζί μας. Είμαστε σοκαρισμένοι, στενοχωρημένοι και συντετριμμένοι. Ο πατέρας μας ήταν ένας υπέροχος άνδρας, ο οποίος νοιαζόταν για όλο τον κόσμο. Κάποιοι από εσάς μπορεί να τον γνωρίζετε ως Τίτο Τζάκσον από τους θρυλικούς The Jackson 5, κάποιοι ως Coach Tito ή κάποιοι ως Poppa T. Θα μας λείψει τρομερά. Θα είναι πάντα η ώρα του Tito για εμάς. Σας παρακαλούμε να θυμάστε να κάνετε αυτό που ο πατέρας μας πάντα κήρυττε "Να αγαπάτε αλλήλους". Σε αγαπάμε μπαμπά».

Μέλος της ίσως πιο προικισμένης μουσικής οικογένειας στην αμερικανική ιστορία, ο Τίτο μαζί με τα αδέλφια του Τζάκι, Ζερμέν, Μάρλον και Μάικλ ήταν μέλος της αρχικής σύνθεσης του The Jackson 5, ενός γκρουπ που ήταν από τα πρώτα μαύρα ποπ σύνολα που έδειξε το δρόμο σε πολλά boy bands των μετέπειτα δεκαετιών.

Ο Τοριάνο Αντάριλ Τζάκσον γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1953 στο Γκάρι της Ιντιάνα και ήταν το τρίτο από τα δέκα παιδιά της Κάθριν και του Τζο Τζάκσον. Τα αδέλφια του ήταν οι Ζερμέν, Μάρλον, Μάικλ, Τζάκι, Μπράντον, Ράντι, Λατόγια, Ρέμπι και Τζάνετ.

Ο Τζο Τζάκσον δημιούργησε τους The Jackson Brothers, που στη συνέχεια έγιναν οι Jackson 5, με τον Τίτο, τον Ζερμέν και τον Τζάκι, το 1964.Δύο χρόνια αργότερα, το 1966 το συγκρότημα διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει τον Μάικλ κι τον Μάρλον υιοθετώντας έτσι το όνομα Jackson 5 και με τν επίβλεψη και διαχείριση του Τζο Τζάκσον συνέχισαν την πορεία τους προς την δόξα.

Ο Τίτο ακολούθησε σόλο καριέρα το 2003 ως μουσικός μπλουζ, ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του ήταν υποψήφιος για τρία βραβεία Γκράμι, ενώ ως μέλος των The Jackson 5 εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame.

Τον Ιούνιο του 1972, σε ηλικία 18 ετών ο Τϊτο παντρεύτηκε την Delores «Dee Dee» Martes με την οποία απέκτησαν τους τρεις γιους τους, ενώ το 1988 χώρισαν.