Αποκαλύφθηκε διαμάντι - μαμούθ 1.094 καρατίων

Το έργο του Karowe της Lucara είναι διάσημο για τις γιγάντιες πέτρες και οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν σημαντικά τον περασμένο μήνα, όταν ανακοινώθηκε το αρχικό εύρημα-μαμούθ
Lucara Diamond Corp
1'

Eνα ακόμη διαμάντι-μαμούθ από ορυχείο στη Μποτσουάν ανακάλυψε η Lucara Diamond Corp. Πρόκειται για το δεύτερο σημαντικό εύρημα μέσα σε ένα μήνα.

Το πιο πρόσφατο διαμάντι ζυγίζει 1.094 καράτια και βρέθηκε στο ορυχείο Karowe, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Αν και είναι μικρότερη από την πολύτιμη πέτρα των 2.942 καρατίων που ανακαλύφθηκε στην ίδια τοποθεσία τον Αύγουστο, εξακολουθεί να είναι περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους της μεγαλύτερης που έχει βρεθεί ποτέ, του διάσημου διαμαντιού Cullinan της Νότιας Αφρικής.

Το έργο του Karowe της Lucara είναι διάσημο για τις γιγάντιες πέτρες και οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν σημαντικά τον περασμένο μήνα, όταν ανακοινώθηκε το αρχικό εύρημα-μαμούθ. Ο διευθύνων σύμβουλος, Ουίλιαμ Λαμπ ανέφερε ότι η τελευταία ανακάλυψη επικύρωσε περαιτέρω την επέκταση της υπόγειας χωρητικότητας του χώρου, η οποία θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του έργου τουλάχιστον έως το 2040.

«Καθώς προχωράμε με την υπόγεια ανάπτυξή μας, είμαστε όλο και πιο σίγουροι για την ικανότητα της Karowe να παράγει αυτά τα θρυλικά διαμάντια στο μέλλον, εδραιώνοντας τη θέση μας στην αγορά διαμαντιών υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Lamb.

Η τελευταία ανακάλυψη έχει ομοιότητες με ένα μικρότερο διαμάντι που βρέθηκε πέρυσι, το οποίο έδωσε γυαλισμένα διαμάντια που πωλήθηκαν για περισσότερα από 13 εκατομμύρια δολάρια, είπε η εταιρεία. Να σημειωθεί πως το νέο διαμάντι – μαμούθ θα γυαλιστεί από την HB Antwerp.