Έλον Μασκ: Σχολίασε τη δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας - Η νέα ανάρτηση του «Κροίσου»

Γνωστός για τις αρκετά συχνές αναφορές του στην Ελλάδα, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ σχολίασε εκ νέου τη δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας

Έλον Μασκ: Σχολίασε τη δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας - Η νέα ανάρτηση του «Κροίσου»
2'

O ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ και της αυτοκινητοβιομηχανίας Τesla, Έλον Μασκ ασχολείται ιδιαίτερα με την πληθυσμιακή κατάρρευση και τη μείωση των γεννήσεων, ενώ συχνές είναι οι αναφορές του και στην Ελλάδα.

«Ουάου, σχεδόν διπλάσιος αριθμός ανθρώπων πέθαναν από τα μωρά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα» έγραψε σε νέα του ανάρτησή ο Νοτιοαφρικανός Κροίσος , ο οποίος έχει κρούσει αρκετές φορές τον κώδωνα του κινδύνου για την υπογεννητικότητα σε μία σειρά χωρών.

Ο Έλον Μασκ παροτρύνει συχνά τους πολίτες να εντείνουν τις προσπάθειες του για νέες γεννήσεις και αύξηση του πληθυσμού της Γης, ενω στοχεύει να στείλει ανθρώπους να δημιουργήσουν οικισμό στον Άρη. Στόχος του η SpaceX να προσεδαφίσει ανθρώπους στον «κόκκινο πλανήτη» με έναν πύραυλο Starship μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας είχε σχολιάσει και παλαιότερα με ανάρτηση του στο «Χ», κάνοντας λόγο για «πληθυσμιακή κατάρρευση» της χώρας. Αναπαράγοντας ανάρτηση άλλου χρήστη, που με τη σειρά της βασιζόταν σε άλλο δημοσίευμα, ο Μασκ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που βιώνουν πληθυσμιακή κατάρρευση λόγω των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων»

greece.jpg

«Η καρδιακή ανεπάρκεια, τα εγκεφαλικά επεισόδια, οι θρομβώσεις και η εμφάνιση καρκίνου σε υγιείς νέους ανθρώπους έχουν προκαλέσει την εκτόξευση των ποσοστών θνησιμότητας στην Ελλάδα, την ώρα που τα επίπεδα γονιμότητας σε νέους άνδρες και γυναίκες έχουν οδηγήσει στην κατακόρυφη μείωση των γεννήσεων», έγραφε το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο επίσης επικαλείται και δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη περί "εθνικής απειλής" ως προς το δημογραφικό.

O Mασκ έχει κάνει αρκετές αναρτήσεις τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά, ενώ φαίνεται να είναι λάτρης και...της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.Τον Οκτώβριο του 2022 έγραψε στο Twitter μόνο μια λέξη στα ελληνικά: «διαλεκτική» και έκανε εκατομμύρια ακολούθους του να αναζητήσουν τα λεξικά τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή