Ανακάλυψαν την πηγή ενός παραπόταμου του Αμαζονίου την ώρα που έκαναν πεζοπορία στην άγρια ζούγκλα

Το σημείο δεν είχε χαρτογραφηθεί ποτέ - Τι δήλωσαν οι πεζοπόροι για το κατόρθωμά τους

Η ομάδα των πεζοπόρων (Jacob Hudson, Ash Dykes, Dick Lock και Matt Wallace) που ανακάλυψε την πηγή του ποταμού Coppename.

SWNS
2'

Ένας Βρετανός εξερευνητής ανακάλυψε την πηγή ενός αχαρτογράφητου παραπόταμου στον Αμαζονίου, αφού νωρίτερα τον καταδίωξαν ιαγουάροι. Η περιοχή δεν έχει χαρτογραφηθεί ποτέ από δορυφόρους μέχρι τώρα, εξαιτίας των δένδρων που καλύπτουν το σημείο, πράγμα που έχει αποφέρει ανακρίβειες στις συντεταγμένες.

Ο εξερευνητής, ο 33χρονος, Ash Dykes, πέταξε από τη χαρά του όταν μαζί με τους συναδέλφους του, τους Jacob Hudson, Dick Lock και Matt Wallace βρήκαν την αρχή του ποταμού Coppename στο Σουρινάμ.

Μιλώντας για πρώτη φορά για το κατόρθωμά τους, ο Ash είπε ότι τρελάθηκε από τη χαρά του, όταν εντόπισε την αχαρτογράφητη πηγή του ποταμού. «Όλοι ουρλιάζαμε κατενθουσιασμένοι», είπε.

Ο 33χρονος πεζοπόρος έχει καταγωγή από την Ουαλία, αλλά τώρα ζει στο Λονδίνο. Στις 29 Αυγούστου μίσθωσε ένα ελικόπτερο για να πετάξει μαζί με την ομάδα του και να βρεθεί στο κέντρο της πρώην ολλανδικής αποικίας, η οποία είναι κατά 93% δασική.

Στη συνέχεια, αυτός και η ομάδα του πέρασαν τις επόμενες έξι ημέρες μέσα στη ζούγκλα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις περιγραφές τους, ήρθαν αντιμέτωποι με τσιμπούρια και μεγάλα μυρμήγκια.

«Ήταν πολύ τολμηρό να βρεθούμε σε δασικά μέρη, στα οποία δεν είχε πατήσει ποτέ νωρίτερα άνθρωπος», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η ομάδα ήρθε αντιμέτωπη με αράχνες, φίδια και αλιγάτορες. Ωστόσο, ο Ash είπε ότι η πιο ανατριχιαστική στιγμή ήταν όταν ξύπνησαν και είδαν νωπά περιττώματα από ιαγουάρους, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που κοιμούνταν. «Δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε ότι μας παρακολουθούσαν ιαγουάροι».

Ανάμεσα στις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης της ομάδας ήταν το γεγονός ότι τρέφονταν με μόλις 500 με 600 θερμίδες την ημέρα, ενώ ισχυρίστηκαν πως η πεζοπορία τους διαρκούσε έως και 16 ώρες μέσα στη ζούγκλα.

Ο Ash έχει καταγράψει τις συντεταγμένες των ευρημάτων του στο πυκνό εσωτερικό του Σουρινάμ, το οποίο έχει μόλις εξερευνηθεί από τότε που οι βικτωριανές αποστολές απέτυχαν λόγω ασθενειών και τραυματισμών το 1800. «Μοιάζει με ταξίδι στον χρόνο».

*Με πληροφορίες από goodnewsnetwork

Σχετικές ειδήσεις