Χιου Έντουαρντς: «Προδομένο» δηλώνει το BBC για τον πρώην αστέρα του

Το BBC στην πρώτη αντίδρασή του μετά την καταδίκη του διάσημου παρουσιαστή του

Χιου Έντουαρντς: «Προδομένο» δηλώνει το BBC για τον πρώην αστέρα του
Associated Press
2'

Το BBC έσπασε τη σιωπή του για τον Χιου Έντουαρντς, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με διετή αναστολή, αφού παραδέχτηκε ότι είχε πρόσβαση σε άσεμνες φωτογραφίες παιδιών ηλικίας ακόμη και επτά ετών.

Ο πρώην παρουσιαστής του BBC, 63 ετών, παραδέχτηκε προηγουμένως τρεις κατηγορίες για «δημιουργία» άσεμνων φωτογραφιών, αφού του εστάλησαν 41 παράνομες εικόνες από τον καταδικασμένο παιδόφιλο Alex Williams μέσω WhatsApp.

Στο δικαστήριο τη Δευτέρα, ο Έντουαρντς καθόλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ήταν με τα χέρια ενωμένα και το κεφάλι σκυμμένο.

Ένας εκπρόσωπος του BBC δήλωσε μετά την καταδίκη του πρώην τηλεοπτικού αστέρα του δικτύου: «Είμαστε συγκλονισμένοι από τα εγκλήματά του. Έχει προδώσει όχι μόνο το BBC, αλλά και το κοινό που τον εμπιστεύτηκε».

Από τις άσεμνες εικόνες που έλαβε, η εκτιμώμενη ηλικία των περισσότερων παιδιών ήταν μεταξύ 13 και 15 ετών, αλλά ένα ήταν ηλικίας μεταξύ επτά και εννέα ετών.

Ο Έντουαρντς ότι θα υποβληθεί σε 25 συνεδρίες αποκατάστασης και θα τεθεί στο πρόγραμμα θεραπείας σεξουαλικών παραβατών για 40 ημέρες.

Μετά την ομολογία ενοχής του, το BBC παραδέχτηκε ότι ενημερώθηκε ότι ο πρώην τηλεοπτικός παρουσιαστής είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο, αλλά συνέχισε να τον απασχολεί για περίπου πέντε μήνες μέχρι να φύγει με ιατρική συμβουλή.

Ζήτησε από τον Έντουαρντς να επιστρέψει τον μισθό των 200.000 λιρών που έχει λάβει από τη σύλληψή του.

Ο γενικός διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι δήλωσε ότι τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν και ότι η εταιρεία θα «διερευνήσει» τη νομική διαδικασία εάν ο Έντουαρντς αρνηθεί.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή