Στα άδυτα της τουρκικής μαφίας του Λονδίνου - Οι «Τούρκοι του Τότεναμ» και οι «Βομβιστές του Χάκνεϊ»

Οι δύο βασικές ομάδες με έδρα το Λονδίνο περιγράφονται από τις Αρχές ως συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος
Φωτογραφία αρχείου
2'

Τουρκικές συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών δρουν στο Λονδίνο και σε άλλες περιοχές της Βρετανίας καταφέρνοντας να μπλέξουν στα πλοκάμια τους νεαρούς Βρετανούς.

Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail οι βασικές συμμορίες είναι οι «Τούρκοι του Τότεναμ» με έδρα την συνοικία στο βόρειο Λονδίνο και οι «Βομβιστές του Χάκνεϊ» που δρουν στον ομώνυμο δήμο του ανατολικού Λονδίνου και περιγράφονται από τις Αρχές ως συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος.

Οι δύο αυτές συμμορίες της τουρκικής μαφίας είναι οι κυρίαρχες στο εμπόριο ηρωίνης στο Λονδίνο, ενω πρόσφατα ξεκίνησαν και τη διακίνηση κοκαΐνης αλλά και άλλων ναρκωτικών ουσιών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας και οι δύο ομάδες προμηθεύουν με ποσότητες ναρκωτικών υπό-ομάδες που δρουν κυρίως στις κομητείες γύρω από τη βρετανική πρωτεύουσα στη νότια Αγγλία, ενώ παράλληλα λειτουργούν και ως πωλητές... χονδρικής κυρίως ηρωίνης σε αγγλικές, ουαλικές αλλά και σκωτσέζικες συμμορίες που ελέγχουν το εμπόριο σε άλλες πόλεις όπως το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ, το Μπέρμιγχαμ, το Νιούκαστλ, το Κάρντιφ και η Γλασκόβη.

Οι συμμορίες αυτές συχνά συγκρούονται άγρια για τα δικαιώματα ελέγχου των περιοχών με τις αλβανικές ομάδες, που τα τελευταία χρόνια διεκδικούν και αυτές μερίδιο στην «αγορά» του βόρειου Λονδίνου.

Οι πιο βίαιες συγκρούσεις γίνονται κυρίως στο Τότεναμ και το Χάκνεϊ και απασχολούν ιδιαίτερα την Μητροπολητική αστυνομία του Λονδίνου.

Πλέον οι υπεύθυνοι των συμμοριών έχουν φτάσει να διαχειρίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες, τα οποία «ξεπλένουν» μέσω νόμιμων επιχειρήσεων στο Λονδίνο, όπως εταιρείες ραδιοταξί, κουρεία, εστιατόρια κεμπάπ, μανάβικα ή μέσω επενδύσεων σε ακίνητα.

Την τελευταία 20ετία σειρά περιστατικών βίας με απαγωγές, ξυλοδαρμούς, δολοφονίες αλλά και θανάτους ανυποψίαστων πολιτών που βρέθηκαν στη μέση πυροβολισμών έχουν καταγραφεί στο βόρειο και στο ανατολικό Λονδίνο.

Μία από τις υποθέσεις που απασχόλησε έντονα τις αρχές ήταν η απαγωγή και άγρια δολοφονία του γνωστού στην τουρκόφωνη κοινότητα ραδιοφωνικού Dj Κοραΐ Αλπεργκίν τον Οκτώβριο του 2022 σε μπαρ απέναντι από το γήπεδο της Τότεναμ.

Στην υπόθεση εκείνη μάλιστα εμπλέκονταν και Βρετανοί, που χρησιμοποιούνταν από την τουρκική μαφία ως «βαποράκια» σε περιοχές γύρω από το Λονδίνο.