ΗΠΑ: Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στον 58χρονο που συνελήφθη για την νέα απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Απαγγέλθηκαν οι πρώτες κατηγορίες εναντίον του υπόπτου για την δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ.
2'

Δύο κατηγορίες σχετικά με την κατοχή όπλου απαγγέλθηκαν στον Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, στον 58χρονο που συνελήφθη ως ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ σε γήπεδο γκολφ στη Φλόριντα.

Οι κατηγορίες αφορούν στην κατοχή πυροβόλου όπλου, ενώ καταδικάστηκε σε κακούργημα για κατοχή όπλου με σβησμένο αριθμό.

Η ακροαματική διαδικασία έχει οριστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου και η δίκη για τις 30 Σεπτεμβρίου. Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι θα ζητήσει την προφυλάκιση του φερόμενου ως δράστη, επικαλούμενος κίνδυνο φυγής και κίνδυνο για την κοινότητα.

Ποιος είναι ο ένοπλος που «ήθελε να πεθάνει για την Ουκρανία»

Ο 58χρονος Ρουθ συνελήφθη από την αστυνομία στη Φλόριντα, αφού πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας εντόπισαν έναν άνδρα να σηκώνει ένα τουφέκι μέσα από τον φράχτη στο γκολφ κλαμπ του Γουεστ Παλμ Μπιτς όπου ο Τραμπ έπαιζε γκολφ και άνοιξαν πυρ εναντίον του. Ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή με ένα μαύρο Nissan και συνελήφθη γρήγορα σε γειτονική κομητεία.

Πριν από τη σύλληψή του, προσπαθούσε να στρατολογήσει εθελοντές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, αναρτώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προθυμία του να πολεμήσει την εισβολή της Ρωσίας και μάλιστα ταξίδεψε στο Κίεβο πριν από δύο χρόνια. Είχε ζήσει χρόνια αναταραχής, είχε προβλήματα με το νόμο και αποτυχημένες προσπάθειες να συνδεθεί με κάποιον ευρύτερο σκοπό, σύμφωνα με δημόσια αρχεία, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνεντεύξεις με ανθρώπους που τον γνωρίζουν.

«Θα απολάμβανα πάρα πολύ την πρόσκληση να συμμετάσχω σε οποιονδήποτε μνημειώδη αξιόλογο σκοπό που θα επιφέρει πραγματική αλλαγή στον κόσμο μας», έγραψε στο προφίλ του στο LinkedIn. «Είμαι σίγουρα ελεύθερος να μετακομίσω σε οποιαδήποτε απομακρυσμένη τοποθεσία στον πλανήτη που μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο».

Όταν η Ρωσία πραγματοποίησε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία στις αρχές του 2022, ο Ρουθ φάνηκε να βρήκε σκοπό. Την ημέρα της εισβολής δημοσίευσε μια σειρά από αναρτήσεις στο twitter ζητώντας κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης για την προσπάθειά του να ενθαρρύνει μη Ουκρανούς να ταξιδέψουν στη χώρα για να πάρουν τα όπλα, λέγοντας ότι ο ίδιος ήταν έτοιμος να «πολεμήσει και να πεθάνει» για λογαριασμό του Κιέβου. «Πρέπει να κάψουμε το Κρεμλίνο ολοκληρωτικά και να βάλουμε ένα τέλος στον Πούτιν και τη Ρωσία», έγραψε, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρουθ έφτασε στο Κίεβο τον Απρίλιο του 2022. Η πόλη ήταν σε μεγάλο βαθμό έρημη και αναζήτησε συνδέσεις με άλλους Δυτικούς που είχαν έρθει για να βοηθήσουν. Ξεχώριζε, φορώντας συχνά μπλουζάκι με αμερικανική σημαία ή μπαντάνα, σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνώριζαν στην Ουκρανία.