Συγκλονιστικό: Η πρώτη φωτογραφία του βυθισμένου υποβρυχίου Τιτάν

Ξεκίνησε η ακρόαση για τα αίτια της τραγωδίας - Αποκαλύπτονται τα τελευταία λόγια των επιβαινόντων

Συγκλονιστικό: Η πρώτη φωτογραφία του βυθισμένου υποβρυχίου Τιτάν
OceanGate Expeditions
2'

Αποκαλύφθηκε η πρώτη φωτογραφία του βυθισμένου υποβρυχίου OceanGate Titan στον πυθμένα της θάλασσας, κατά τη διάρκεια της ακρόασης που ξεκίνησε για τα αίτια της τραγωδίας τον Ιούνιο του 2023, ενώ συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια των επιβαινόντων στο μοιραίο βαθυσκάφος.

Το πειραματικό υποβρύχιο Titan κατέρρευσε καθώς κατευθυνόταν προς τα ερείπια του Τιτανικού, παρασύροντας στον θάνατο και τους 5 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της OceanGate, Stockton Rush.

Δέκα πρώην υπάλληλοι της OceanGate θα καταθέσουν στην ακρόαση στο Βόρειο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, όπου θα εξεταστεί τυχόν εγκληματική δραστηριότητας.

Μεταξύ των τελευταίων λέξεων που ακούστηκαν από το πλήρωμα ενός πειραματικού υποβρυχίου που κατευθυνόταν προς το ναυάγιο του Τιτανικού ήταν «όλα καλά εδώ», σύμφωνα με μια οπτική αναπαράσταση του ταξιδιού του Τιτάνα πριν καταρρεύσει.

  • Στην ακρόαση παρουσιάστηκε μια εικόνα του κώνου της ουράς του Τιτάνα στον πυθμένα της θάλασσας.
  • Οι εικόνες τραβήχτηκαν από τηλεχειριζόμενο όχημα στις 22 Ιουνίου 2023.

Δείτε τη φωτογραφία

titan.jpg

Μια ανασκόπηση της ιστορίας του Τιτάνα έχει ήδη δείξει ένα μοτίβο αποτυχιών ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών προβλημάτων βάρους πτώσης και μπαταριών. Ο Τιτάνας είχε τεκμηριωμένο ιστορικό προβλημάτων από το 2017.

    • Το Τιτάν βρέθηκε «μερικώς βυθισμένο» μετά από μια νύχτα στην ανοικτή θάλασσα λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες πριν από την τραγική τελευταία αποστολή.
    • Λίγες μέρες πριν από την τραγωδία, πέντε άνθρωποι χτύπησαν στον τοίχο του σκάφους καθώς αναδυόταν ξανά μετά από μια αποστολή.
    • Είχε χτυπηθεί από κεραυνό στις Μπαχάμες το 2018.

    • Στην αποστολή του 2021, υπήρχαν 70 προβλήματα εξοπλισμού που απαιτούσαν διόρθωση.
    • Στην αποστολή του 2022, υπήρξαν 48 ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων μπαταριών που πέθαναν, η πλατφόρμα υπέστη ζημιά κατά την ανάκτηση και τα βάρη πτώσης δυσλειτουργούσαν.
  • Μετά την αποστολή του 2022, ο Τιτάνας φέρεται να έμεινε ακάλυπτος σε χώρο στάθμευσης για μήνες στη Νέα Γη χωρίς προστασία από τα eleements.

Πρώτη κατάθεση

Ο Tony Nissen, πρώην διευθυντής μηχανικής της OceanGate, Tony Nissen, είναι ο πρώτος που έδωσε την κατάθεσή του τη Δευτέρα.

Ο Nissen ξεκίνησε στην εταιρεία το 2016 και είπε ότι ένιωθε σαν αουτσάιντερ στην ομάδα και ότι «ήταν δύσκολο να καλύψει τη διαφορά».

Είπε ότι ήταν ο πρώτος υπάλληλος της OceanGate και ποτέ δεν του είπαν ότι η εταιρεία εργαζόταν σε αποστολή στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2 εβδομάδες

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή