Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης του επίδοξου δολοφόνου του Τραμπ - Έστησε καρτέρι 12 ωρών

Νέες λεπτομέρειες για τον Ρουθ - Πιθανότατα παραφυλούσε κρυμμένος στους θάμνους επί 12 ώρες

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης του επίδοξου δολοφόνου του Τραμπ - Έστησε καρτέρι 12 ωρών
3'

Βίντεο από τη στιγμή που συνελήφθη ο επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ, Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία.

Ο 58χρονος, φαίνεται να παλεύει με τους αστυνομικούς με το πουκάμισό του και τα χέρια πάνω από το κεφάλι του, αφού περικυκλώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις λίγο μετά τη διαφυγή του από το West Palm Beach της Φλόριντα.

Τον σταμάτησαν το πρωί της Κυριακής λίγο περισσότερο από μία ώρα αφότου φέρεται να έστρεψε ένα τουφέκι μέσα από έναν φράχτη για να προσπαθήσει να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο ενώ έπαιζε γκολφ.

Η αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει αφού ένας μάρτυρας τον είδε να φεύγει από τη σκηνή με ένα κλεμμένο μαύρο Nissan SUV και μοιράστηκε την πινακίδα κυκλοφορίας του με την αστυνομία.

Νέες λεπτομέρειες προέκυψαν τη Δευτέρα ότι ο Ρουθ θα μπορούσε να βρισκόταν στους θάμνους δίπλα στο γήπεδο του γκολφ για 12 ώρες πριν από την απόπειρα κατά της ζωής του πρώην προέδρου.

Ένας αστυνομικός ακούγεται στα πλάνα της κάμερας σώματος να φωνάζει οδηγίες στη Ρουθ: «Οδηγέ, κάνε δύο βήματα προς τα δεξιά σου. Κάντε δύο βήματα προς τα δεξιά σας. Οδηγός, περπατήστε ευθεία πίσω. Συνέχισε να περπατάς».

Στη συνέχεια, η αστυνομία άρπαξε τον Ρουθ, ο οποίος κρατούσε το μπλουζάκι του σε μια αμήχανη θέση υψωμένο πάνω από το κεφάλι του. Όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ύποπτο, ο Ρουθ έριξε το πουκάμισό του πίσω στο σώμα του.

Ο Τραμπ, δεν τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ασφαλές σημείο από τις μυστικές υπηρεσίες σε μια άλλη κοντινή κλήση λιγότερο από δύο μήνες αφότου πυροβολήθηκε στο αυτί κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια.

Ο Ρουθ φορούσε μαύρα ρούχα φυλακής και είχε τα χέρια και τα πόδια του αλυσοδεμένα καθώς έμπαινε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο Paul G Rogers το πρωί της Δευτέρας.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε οκτώ λεπτά και ο Routh κατηγορήθηκε για δύο κατηγορίες: κατοχή πυροβόλου όπλου ενώ ήταν καταδικασμένος εγκληματίας. και κατοχή πυροβόλου όπλου με σβησμένο αύξοντα αριθμό.

Δεν είναι σαφές από πού προμηθεύτηκε ο Routh το τουφέκι, ειδικά επειδή δεν είναι πυροβόλο όπλο που είναι διαθέσιμο για αγορά στη Φλόριντα.

Τα έγγραφα ποινικής δίωξης που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα αποκαλύπτουν ότι ο Routh ήταν σκαρφαλωμένος γύρω από την πορεία ξεκινώντας από τις 1:59 π.μ. την Κυριακή έως τις 1:31 μ.μ. - όταν έφυγε από τη σκηνή.

Αυτές οι νέες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι η Ρουθ είχε στοιχηματίσει την τοποθεσία και με κάποιο τρόπο γνώριζε εκ των προτέρων ότι ο πρώην πρόεδρος θα έπαιζε γκολφ εκεί την Κυριακή.

Το βίντεο έρχεται λίγες ώρες αφότου οι αρχές επιβολής του νόμου κυκλοφόρησαν μια νέα φωτογραφία του ύποπτου ενόπλου να χαμογελά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή