Ανακαλύφθηκε τάφος παιδιού «βρικόλακα» - Το σώμα ήταν αποκεφαλισμένο για να μην... αναστηθεί

Το πτώμα είχε τοποθετηθεί μπρούμυτα 

Ανακαλύφθηκε τάφος παιδιού «βρικόλακα» - Το σώμα ήταν αποκεφαλισμένο για να μην... αναστηθεί
1'

Το παλάτι ενός επισκόπου έκρυβε ένα σκοτεινό μυστικό, αφού στην αυλή του ανακαλύφθηκε ο τάφος ενός παιδιού «βρικόλακα», που μέσα είχε ένα αποκεφαλισμένο σώμα... για να μην αναστηθεί.

Η ανακάλυψη έγινε τυχαία στο Chelm της Πολωνίας από εργάτες που έκαναν ανακαίνιση στο παλάτι ενός Ουνίτη επισκόπου, το οποίο χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και αποτελεί πολιτιστικό μνημείο της περιοχής.

Όπως μεταδίδει δημοσίευμα του Interesting Engineering , οι εργάτες παρατήρησαν κάτι σαν τάφο στην αυλή και όταν τον άνοιξαν, αντίκρισαν έναν παιδικό σκελετό. Στο σημείο έσπευσαν οι Αρχές και εν συνεχεία αρχαιολόγοι προκειμένου να διεξάγουν έρευνα.

Τελικά, διαπιστώθηκε ότι ο σκελετός ανήκε σε ένα παιδί που πέθανε από φυματίωση την περίοδο του Μεσαίωνα. Ακόμη, ο τάφος έφερε σημάδια από δύο κολόνες δίπλα του και μπορούσε να ανοιχτεί εύκολα, κάτι που οι αρχαιολόγοι αποδίδουν πως γινόταν ώστε οι ιερείς να ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι ο νεκρός δεν θα ξυπνήσει.

Η σορός εντοπίστηκε ακέφαλη και στη θέση του κρανίου είχαν τοποθετηθεί μεγάλες πέτρες, πρακτική της εποχής για την καταπολέμηση των βαμπίρ. Επίσης, το κρανίο ήταν θαμμένο σε κοντινή απόσταση και μπρούμυτα, ώστε «να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο νεκρός αν ξυπνούσε».

«Ο χώρος δεν είναι τυπικό νεκροταφείο, οπότε πιστεύουμε ότι αποτέλεσε λύση ανάγκης για ένα παιδί που αρρώστησε και πέθανε, αλλά εκείνη την εποχή θεώρησαν πως ήταν καταραμένο», είπαν οι αρχαιολόγοι.

Την εποχή του Μεσαίωνα ο μύθος των βρικολάκων ήταν αρκετά διαδεδομένος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή