Μπουτάν: Το αξιολάτρευτο βασιλικό μωρό της «Κέιτ των Ιμαλαΐων»

Το βασιλικό ζεύγος, που επέλεξε τη μονογαμία, αψηφώντας την παράδοση, έχει άλλα δύο παιδιά

Μπουτάν: Το αξιολάτρευτο βασιλικό μωρό της «Κέιτ των Ιμαλαΐων»
2'

Η βασίλισσα Jetsun Pema του Μπουτάν μοιράστηκε δύο νέες φωτογραφίες της κόρης της στα πρώτα της γενέθλια για να σηματοδοτήσει μια εθνική θρησκευτική εορτή.

Η βασίλισσα του Μπουτάν, η οποία έχει ονομαστεί ως Κέιτ Μίντλετον των Ιμαλαΐων, μοιράστηκε μέσω Instagram τις γλυκές εικόνες της πριγκίπισσας Sonam Yangden Wangchuck.

butan.jpg

Η 34χρονη βασίλισσα στην ανάρτησή της, δίνει στη δημοσιότητα δύο νέες φωτογραφίες από τα πρώτα γενέθλια της μικρής πριγκίπισσας, η οποία φοράει παραδοσιακή φορεσιά σε βαθύ κόκκινο τόνο με πολύχρωμα σχέδια.

butan2.jpg

Η Jetsun Pema είναι παντρεμένη με τον βασιλιά Jigme Khesar Namgyel Wangchuck του Μπουτάν, 44 ετών.

Η Sonam, η οποία γεννήθηκε πέρυσι, στις 9 Σεπτεμβρίου είναι ένα όνομα του Μπουτάν που υποδηλώνει «αξία, μακροζωία και καλή τύχη».

Το βασιλικό ζεύγος έχει άλλα δύο παιδιά, τους πρίγκιπες Jigme Namgyel Wangchuck και Jigme Ugyen Wangchuck.

Ο βασιλιάς Jigme, ο εξαιρετικά δημοφιλής πέμπτος Druk Gyalpo (Dragon King) σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και ανέβηκε στο θρόνο το 2006, σε ηλικία μόλις 26 ετών μετά την παραίτηση του πατέρα του.

Σε αντίθεση με τον γιο του, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του μονογαμικού γάμου, ο πρώην βασιλιάς, ο οποίος εισήγαγε τη δημοκρατία στο Μπουτάν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, έχει τέσσερις συζύγους, όλες αδελφές που παντρεύτηκε την ίδια μέρα.

Ο σημερινός μονάρχης έχει καταστήσει σαφές ότι σχεδιάζει να έχει μόνο μία σύζυγο, την οποία παντρεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2011, όταν ήταν ακόμα φοιτήτρια διεθνών σχέσεων στο Regent's College στο Λονδίνο.

Ο αγώνας έγινε πρωτοσέλιδο εκείνη την εποχή, επειδή ο νεαρός βασιλιάς ήταν πιο ανοιχτά στοργικός με τη σύζυγό του από ό, τι είχαν συνηθίσει οι πολίτες - αφήνοντας το ζευγάρι να ονομάζεται «ο Γουίλιαμ και η Κέιτ των Ιμαλαΐων».

butan3.jpg

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα του Μπουτάν παντρεύτηκαν το 2011 - την ίδια χρονιά που παντρεύτηκαν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ - και έκτοτε καλωσόρισαν τα παιδιά σας.

Ωστόσο, οι πολύ δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης του βασιλιά - οι οποίες περιελάμβαναν το φιλί της συζύγου του στο μάγουλο και το κράτημα του χεριού της - έτυχαν καλής υποδοχής από τους νέους, με πολλούς μάλιστα να επιλέγουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της βασιλικής οικογένειας.

Το ζευγάρι έχει μια ασυνήθιστα στενή οικογένεια, με την αδελφή και τον αδελφό του βασιλιά παντρεμένους με τον αδελφό και την αδελφή της βασίλισσας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή