Bρετανία: 85χρονος έτρεξε με τον δισέγγονο του ανήμερα των γενεθλίων του - «Με νίκησε για 7 λεπτά»

Ένας πρωτοπόρος Ουαλός αθλητής βοήθησε στη διοργάνωση εκατοντάδων κοινοτικών εκδηλώσεων τρεξίματος σε όλη τη χώρα και πρόσφατα γιόρτασε τα 85α γενέθλιά του αγωνιζόμενος με τον δισέγγονο του

Bρετανία: 85χρονος έτρεξε με τον δισέγγονο του ανήμερα των γενεθλίων του - «Με νίκησε για 7 λεπτά»
2'

Ο πρωτοπόρος Ουαλός αθλητής τρεξίματος Έρικ Χιουζ βοήθησε στη διοργάνωση εκατοντάδων κοινοτικών εκδηλώσεων τρεξίματος σε όλη τη χώρα και πρόσφατα γιόρτασε τα 85α γενέθλιά του τρέχοντας μαζί με τον δισέγγονο του. «Σκόπευα να το περπατήσω, αλλά όταν έφτασα εκεί με τον δισέγγονο μου, αποφάσισα να τρέξω», είπε ο 85χρονος στο BBC. «Με νίκησε για επτά λεπτά» είπε.

Μερικά πράγματα δεν πεθαίνουν ποτέ, και το αγωνιστικό πνεύμα του Χιουζ που τον βοήθησε να κατακτήσει μετάλλια σε 18 συνεχόμενα Βρετανικά Πρωταθλήματα Masters σε διάφορες αποστάσεις, είναι σίγουρα ένα από αυτά.

Αλλά καθώς έτρεχε στον αγώνα της ζωής, η επιθυμία του να πετύχει μεταμορφώθηκε στην επιθυμία να δει άλλους να πετυχαίνουν. Είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς διοργανωτές και εθελοντές του βρετανικού «ParkRuns» μιας εκδήλωσης κοινοτικού τρεξίματος που ξεκίνησε αρχικά ως ένα απλό κλαμπ ανθρώπων που έτρεχαν 5 χιλιόμετρα στο Λονδίνο τρεις φορές την εβδομάδα το 2004.

Έκτοτε έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές και λίγο πριν 20η επέτειο του ParkRun, υπάρχουν πλέον περισσότερα από 1.200 ParkRun σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με το BBC, συμπεριλαμβανομένων χωρών τόσο διαφορετικών όπως το Eastwani, η Μαλαισία, η Ιαπωνία και η Αυστρία.

«Εκατοντάδες χιλιάδες Parkrunner υποβάλλονται σε επεξεργασία, οι ιστότοποι ενημερώνονται και εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλονται κάθε εβδομάδα», αναφέρει ο επίσημος ιστότοπος του ParkRun στην αρχική του σελίδα. «Η κοινότητα αυξάνεται συνεχώς, αλλά όλα εξακολουθούν να βασίζονται στις απλές, βασικές αρχές που διαμορφώθηκαν από την αρχή: εβδομαδιαία, δωρεάν, για όλους, για πάντα».

Ο Χιουζ βοηθά στη διοργάνωση του Senior Parkrun στο Bridgend της Ουαλίας, τα Σάββατα και της Κυριακάτικης έκδοσης για τα παιδιά στο κοντινό Porthcawl. Έχει βοηθήσει στη διοργάνωση πάνω από 500 εκδηλώσεων ParkRun από τότε που ασχολήθηκε με το κίνημα και είπε στο BBC ότι του αρέσει ιδιαίτερα να παρακολουθεί μικρά παιδιά να συμμετέχουν για να τονίσει «τη φυσική ικανότητα που έχουν».

«Νομίζω ότι τελικά θα έχουμε εξαιρετικούς αθλητές σε αυτή τη χώρα και αυτό οφείλεται στα ParkRun», πρόσθεσε. Γιόρτασε λοιπόν τα 85α γενέθλιά του με (τι άλλο;) ένα ParkRun, στο οποίο συμμετείχε και ο δισέγγονος του. Ο Χιουζ δεν μπορούσε να επαναλάβει την επιτυχία που απόλαυσε σε όλη του τη ζωή απέναντι σε ένα άλλο μέλος της οικογένειάς του -τον αδερφό του Λιν- έναν άλλο δρομέα που έσπασε στην πραγματικότητα το παγκόσμιο φράγμα των τεσσάρων ωρών για 64 χιλιόμετρα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή