Σάλος με τη φωτογραφία του πρίγκιπα Χάρι - Στην αντεπίθεση το Παλάτι - «Δεν κόψαμε τη Μέγκαν»

Η φωτογραφία που επέλεξε η βασιλική οικογένεια για να ευχηθεί στον πρίγκιπα Χάρι για τα 40ά γενέθλιά του προκάλεσε κύμα αντιδράσεων 
Getty Images
3'

Ο πρίγκιπας Χάρι έγινε 40 ετών και το παλάτι του ευχήθηκε για τα γενέθλιά του με μία φωτογραφία στο Instagram.

Η φωτογραφία που επιλέχθηκε ωστόσο ξεσήκωσε αντιδράσεις, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν ότι έχει αφαιρεθεί από το κάδρο η Μέγκαν Μαρκλ, με το Μπάκιγχαμ να απαντά ότι η φωτογραφία δεν έχει υποστεί περικοπή.

Τραβηγμένη στο πρώτο ταξίδι του Χάρι και της Μέγκαν στο Δουβλίνο ως παντρεμένο ζευγάρι το 2018, η κοντινή φωτογραφία ενός χαμογελαστού Χάρι κοινοποιήθηκε από τους λογαριασμούς της βασιλικής οικογένειας την Κυριακή για τα γενέθλιά του, με τη λεζάντα «Ευχόμαστε στον Δούκα του Σάσεξ πολύ χαρούμενα 40ά γενέθλια σήμερα».

Οι βασιλικοί παρατηρητές ανακάλυψαν ότι στην αρχική εικόνα, απεικονιζόταν και η σύζυγός του Χάρι, Δούκισσα του Σάσεξ, η οποία όμως λείπει από την εορταστική ανάρτηση.

Έτσι, δεν ήταν λίγες οι εικασίες στο διαδίκτυο για την σκόπιμη αφαίρεση της Μέγκαν από την εικόνα, ενώ μετά από έρευνα προέκυψε ότι τόσο η περικομμένη φωτογραφία του Χάρι όσο και η πλήρης με την σύζυγό του ανέβηκαν στο Getty Images το 2018 την ίδια ημέρα.

Εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε ότι η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε δεν έχει υποστεί κάποια επεξεργασία και χρησιμοποιήθηκε στην αρχική της μορφή.

Εντωμεταξύ, η κίνηση του Ουίλιαμ να ευχηθεί στον αδελφό του για τα γενέθλιά του θεωρήθηκε από κάποιους ως κλαδί ελιάς προς τον Χάρι από την πλευρά του Βρετανού διαδόχου, καθώς η σχέσεις των δύο αδελφών όπως και όλης της βασιλικής οικογένειας με το ζεύγος Χάρι-Μέγκαν έχει επιδεινωθεί από τότε που παραιτήθηκαν από τα βασιλικά καθήκοντά τους το 2020 και έδωσαν αρκετές συνεντευξεις στις οποίες έβαλαν κατά μελών του Παλατιού.

Το κλίμα δυναμίτισε και η κυκλοφορια της αυτοβιογραφίας του Χάρι το 2023, στην οποία δεν ήταν λίγες οι κατηγορίες ακόμα και για τον Ουίλιαμ, για τον οποίο χαρακτηριστικά ο Χάρι ανέφερε ότι του επιτέθηκε όταν διαπληκτίστηκαν για την Μέγκαν.

Φαίνεται λοιπόν ότι η απόφαση της βασιλικής οικογένειας να ευχηθεί στο Χάρι δεν ήταν ένα βήμα προς τη συμφιλίωση αλλά μία παράδωση που ξεκίνησε η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β, η οποία φαίνεται πως είχε καθιερώσει το Παλάτι να εύχεται στα μέλη της βασιλικής οικογένειας που δεν εκτελούν βασιλικά καθήκονα, σε σημαντικά γενέθλια, σε σημαντικές ημερομηνίες που τελειώνουν με 0.

Οι θαυμαστές του Παλατιού βέβαια ξετρελάθηκαν με τη φωτογραφία, καθώς σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η βασιλική οικογένεια αναγνωρίζει και γιορτάζει τα γενέθλια του Χάρι από το 2021.

Να σημειώσουμε ότι ο Χάρι έχει να δει τον πατέρα του από τότε που ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο, τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ με τον Ουίλιαμ βρέθηκαν και οι δύο στην κηδεία του θείου τους, Λόρδου Ρόμπερτ Φέλοους τον Αύγουστο, αλλά φαίνεται ότι κράτησαν αποστάσεις. Η τελευταία φορά που φωτογραφήθηκαν δημοσίως μαζί ήταν στην κηδεία της γιαγιάς τους, βασίλισσας Ελισάβετ Β' τον Σεπτέμβριο του 2022.