Συναγερμός στο FBI: Ύποπτα πακέτα εστάλησαν σε εκλογικά γραφεία 6 πολιτειών

Δύο μήνες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ εν μέσω τεταμένης προεκλογικής περιόδου

William R. Snodgrass Tennessee Tower στο Νάσβιλ του Τενεσί 

Associated Press
2'

Ύποπτα πακέτα εστάλησαν σε αξιωματούχους αλλά και σε εκλογικά κέντρα σε τουλάχιστον έξι πολιτείες τη Δευτέρα, ωστόσο δεν υπήρξαν αναφορές ότι κάποιο από αυτά περιείχε επικίνδυνο υλικό.

Πακέτα που περιείχαν σκόνη στάλθηκαν σε υπουργούς και πολιτειακά εκλογικά γραφεία στην Αϊόβα, το Κάνσας, τη Νεμπράσκα, το Τενεσί, το Ουαϊόμινγκ και την Οκλαχόμα, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι σε αυτές τις πολιτείες.

Το FBI και η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανέλαβαν την έρευνα. Είναι η 2η φορά που ύποπτα πακέτα ταχυδρομήθηκαν σε εκλογικούς αξιωματούχους σε πολλά κρατικά γραφεία.

Οι φόβοι εντείνονται καθώς η πρόωρη ψηφοφορία έχει ξεκινήσει σε αρκετές πολιτείες λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις εκλογές υψηλού ρίσκου για τον Αμερικανό πρόεδρο, τη Γερουσία, το Κογκρέσο και βασικά πολιτειακά γραφεία προκαλώντας αναστάτωση σε μία ήδη τεταμένη προεκλογική περίοδο.

Αρκετές από τις πολιτείες ανέφεραν μια ουσία λευκής σκόνης που βρέθηκε σε φακέλους που στάλθηκαν σε εκλογικούς αξιωματούχους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το υλικό ήταν αβλαβές. Αξιωματούχοι της Οκλαχόμα δήλωσαν ότι το υλικό που εστάλη στο εκλογικό γραφείο εκεί περιείχε αλεύρι. Αξιωματούχοι του Ουαϊόμινγκ δεν έχουν πει ακόμη αν το υλικό που εστάλη εκεί ήταν επικίνδυνο.

Στην Αϊόβα εκκενώθηκε εξαώροφο κτίριο, όπως και στην Τοπέκα του Κάνσας με παραλήπτη τον γενικό εισαγγελέα.

Ύποπτες επιστολές εστάλησαν σε εκλογικά γραφεία και κυβερνητικά κτίρια σε τουλάχιστον έξι πολιτείες τον περασμένο Νοέμβριο, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου κτιρίου στο Κάνσας που έλαβε ύποπτη αλληλογραφία τη Δευτέρα. Ενώ ορισμένες από τις επιστολές περιείχαν φαιντανύλη, ακόμη και η ύποπτη αλληλογραφία που δεν ήταν τοξική καθυστέρησε την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων σε ορισμένες τοπικές εκλογές.

Τα εκλογικά γραφεία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λάβει μέτρα για να αυξήσουν την ασφάλεια των κτιρίων τους και να ενισχύσουν την προστασία των εργαζομένων εν μέσω μιας επίθεσης παρενόχλησης και απειλών μετά τις εκλογές του 2020 και τους ισχυρισμούς περί νοθείας.