Ιταλία: 23χρονη ασθενής πέθανε στο χειρουργικό τραπέζι - Ερευνώνται για ανθρωποκτονία γιατροί

Μία 23χρονη ασθενής πέθανε σε νοσοκομείο της Ιταλίας στις 4 Σεπτεμβρίου όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση μετά από τραυματισμό σε ατύχημα που είχε τον Ιούνιο 
2'

Τον θάνατο μίας νεαρής γυναίκας σε νοσοκομείο της Ιταλίας, ενώ υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση ερευνούν οι Αρχές, με 20 εργαζόμενους συμπεριλαμβανομένων γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο Policlinico Riuniti της Φότζια να βρίσκονται υπό έρευνα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Η ασθενής, από την πόλη Κερινιόλα της Απουλίας που ονομάζεται Νατάσα Πουλιέσε πέθανε στο χειρουργικό τραπέζι στις 4 Σεπτεμβρίου, όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση μετά από τραυματισμό σε ατύχημα που είχε τον Ιούνιο ενώ οδηγούσε ηλεκτρικό σκούτερ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Οργισμένοι συγγενείς και φίλοι της μαζί με πολλά ακόμη άτομα (πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν πάνω από 50) προκάλεσαν μεγάλες αναταραχές καθώς φέρονται να επιτέθηκαν στο ιατρικό προσωπικό τραυματίζοντας μάλιστα σοβαρά έναν χειρουργό και έναν γιατρό.

Ο θάνατος ερευνάται από την εισαγγελία της Φότζια που έχει διατάξει νεκροψία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της 23χρονης.

Εν μέσω αναταραχών το νοσοκομείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό φρουρείται από τον στρατό, ενώ ο νομάρχης Πάολο Τζιοβάνι Γκριέκο ενέκρινε σχέδιο για την ενίσχυση των υπηρεσιών επιτήρησης που ήδη επιβλέπουν περιοχές που αποτελούν στόχους επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένου του νοσοκομείου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Ο θάνατος της 23χρονης Νατάσα Πουλιέσε είναι απλώς η αφορμή για μία νέα αναζωπύρωση της κατάστασης καθως οι επιθέσεις εναντίον εργαζομένων στον τομέα της υγείας ήταν ιδιαίτερα συχνές στη νότια Ιταλία ωθώντας την εθνική συντεχνία των γιατρών να ζητήσει την συμβολή του στρατού προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του ιατρικού προσωπικού.

Οι ασθενεις ειναι ιδιαίτερα απογητευμένοι με τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, λόγω υποστελέχωσης και μεγάλων λιστών αναμονής.