Τέλος η εξ αποστάσεως εργασία στην Amazon- Ζητά από τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο

Σε εποχές προ κορονοϊού επιστρέφει ο τεχνολογικός κολοσσός από την αρχή του νέου έτους

Τέλος η εξ αποστάσεως εργασία στην Amazon- Ζητά από τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο
AP
3'

Η Amazon με ανακοίνωσή της απαιτεί από τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν ξανά στα γραφεία τους και να εργάζονται από εκεί πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Η ανακοίνωση της εταιρείας της θα τεθεί σε ισχύ με την έλευση του νέου έτους, από τις 2 Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη απαίτηση της εταιρείας από τους εργαζομένους της ήταν να είναι παρόντες στην εργασία τους τουλάχιστον 3 ημέρες μέσα στην εβδομάδα.

Ο Άντι Τζέισι, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας απέστειλε email στους εργαζόμενους της εταιρείας το οποίο αναφέρει: «Αποφασίσαμε ότι θα επιστρέψουμε στο γραφείο με τον τρόπο που ήμασταν πριν από την έναρξη της Covid. Όταν κοιτάζουμε πίσω τα τελευταία πέντε χρόνια, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι τα πλεονεκτήματα της κοινής παρουσίας στο γραφείο είναι σημαντικά».

Όπως υπογραμμίζει στο email ο Τζέισι, οι εργαζόμενοι της Amazon θα μπορούν να επικαλούνται και να ζητούν εξαιρέσεις από την διεύθυνση της εταιρείας. «Αν μη τι άλλο, οι τελευταίοι 15 μήνες που βρισκόμαστε ξανά στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα έχουν ενισχύσει την πεποίθησή μας για τα οφέλη», σημειώνει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, προκειμένου να δικαιολογήσει τη νέα αυτή απαίτηση της εταιρείας εξήρε την βελτίωση της συνεργασίας και της σύνδεσης μεταξύ των ομάδων καθώς επίσης και τη δυνατότητα «ενίσχυσης της κουλτούρας της Amazon».

«Πριν από την πανδημία, δεν ήταν δεδομένο ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εργάζονται εξ αποστάσεως δύο ημέρες την εβδομάδα, και αυτό θα ισχύει και στο μέλλον – η προσδοκία μας είναι ότι οι άνθρωποι θα βρίσκονται στο γραφείο εκτός από εξαιρετικές περιστάσεις», διευκρίνισε.

Το αμερικανικό δίκτυο CNBC σχολίασε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός σχεδιάζει επίσης να απλοποιήσει την εταιρική της δομή με λιγότερους διευθυντές προκειμένου να «αφαιρέσει τις διαβαθμίσεις και να ισοπεδώσει τους οργανισμούς». «Κάθε οργανισμός S-team αναμένεται να αυξήσει την αναλογία των μεμονωμένων συνεργατών προς τους διευθυντές κατά τουλάχιστον 15% μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2025», συμπλήρωσε.

Πριν αναλάβει τα ηνία ο Τζέισι η εταιρεία αύξησε ραγδαία τον αριθμό των υπαλλήλων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο Τζέισι ήταν αυτός που θεσμοθέτησε εκτεταμένες περικοπές κόστους σε ολόκληρη την Amazon, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων απολύσεων στα 27 χρόνια της ως δημόσια εταιρεία.

Ο αριθμός των εργαζομένων της Amazon ανήλθε σε 1,53 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο, αντιπροσωπεύοντας αύξηση μόλις 5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Συγκριτικά, το εργατικό δυναμικό της Amazon επεκτάθηκε κατά 14% σε 1,52 εκατομμύρια εργαζόμενους το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

«Η Amazon προβαίνει στις αλλαγές προκειμένου να ενισχύσει την εταιρική της κουλτούρα και να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει ευέλικτη», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή