Τραγωδία στη Ναμίμπια: Τέσσερα παιδιά παγιδεύτηκαν σε καταψύκτη και πέθαναν

Η αστυνομία πιστεύει ότι τα παιδιά παγιδεύτηκαν κατά λάθος ενώ έπαιζαν και πνίγηκαν στο εσωτερικό τους, αλλά οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη

Τραγωδία στη Ναμίμπια: Τέσσερα παιδιά παγιδεύτηκαν σε καταψύκτη και πέθαναν
Αρχείου
1'

Η αστυνομία στη Ναμίμπια ερευνά τον θάνατο τεσσάρων παιδιών που έπαιζαν σε έναν άδειο παλιό καταψύκτη στη βορειοανατολική περιοχή Ζαμβέζι.

Σύμφωνα με το BBC, τα παιδιά ηλικίας μεταξύ τριών και έξι ετών βρέθηκαν μέσα στον αχρησιμοποίητο βαθύ καταψύκτη στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης Katima Mulilo το απόγευμα της Δευτέρας.

Η αστυνομία πιστεύει ότι τα παιδιά παγιδεύτηκαν κατά λάθος ενώ έπαιζαν και πνίγηκαν στο εσωτερικό τους, αλλά οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από τα τέσσερα παιδιά, τα δύο πέθαναν από ασφυξία μέσα στο ψυγείο, ενώ άλλα δύο πέθαναν στο νοσοκομείο ενώ έλαβαν θεραπεία, μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

«Όταν μπήκα μέσα, είδα τραυματιοφορείς να περιποιούνται την κόρη μου και ένα άλλο κορίτσι. Τις μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλες δύο φορτώθηκαν σε οχήματα της αστυνομίας για το νεκροτομείο», δήλωσε ο Aranges Shoro, ένας από τους πατέρες, στην ιδιωτική εφημερίδα The Namibian.

«Υπήρχε ένας γάντζος στον καταψύκτη που μπορούσε να ανοίξει μόνο από το εξωτερικό», αναφέρει ο περιφερειακός διοικητής της αστυνομίας του Ζαμβέζι, Αντρέας Σιλέλο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Είχαν εγκλωβιστεί για περίπου μιάμιση ώρα και πέθαναν από ασφυξία».

Οι δύο που μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο κοντινό κρατικό νοσοκομείο Katima Mulilo κηρύχθηκαν νεκροί κατά την άφιξή τους, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα NBC.

Δεν είναι σαφές γιατί ο μη λειτουργικός καταψύκτης αφέθηκε έξω από το σπίτι μιας από τις πληγείσες οικογένειες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή