Πατέρας και γιος διέσχισαν με βάρκα τον Αρκτικό Ωκεανό για την προστασία απειλούμενων ειδών

Από το 2019 πατέρας και γιος άρχισαν να κατασκεύαζουν το δικό τους σκάφος με σκοπό να διασχίσουν τον ωκεανό
Reuters
1'

Ο Στέφαν Ιβάνοφ, ένας 52χρονος τραπεζίτης από τη Βουλγαρία, και ο γιος του Μαξίμ, 21 ετών, διέσχισαν κωπηλατώντας τον Αρκτικό Ωκεανό, για να απευθύνουν έκκληση για την προστασία των απειλούμενων ωκεάνιων ειδών.

Το πλήρωμα ελπίζει να κατοχυρώσει το γεγονός σαν την πρώτη κωπηλατική διάσχιση του Αρκτικού Ωκεανού, από το νοτιότερο σημείο στο βορειότερο, ολοκληρώνοντας το εγχείρημα σε 33 ημέρες,.

«Ήταν ένας τεράστιος αγώνας με τον ωκεανό. Δεν ήταν πολύ συνεργάσιμος, έστελνε πλάγιους ανέμους, αντίθετα ρεύματα που μας έσπρωχναν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση», δήλωσε ο Στέφαν.

«Νιώθαμε σαν να βρισκόμαστε μέσα σε ένα πλυντήριο ρούχων για εβδομάδες», πρόσθεσε.

Από το 2019 πατέρας και γιος άρχισαν να κατασκεύαζουν το δικό τους σκάφος με σκοπό να διασχίσουν τον ωκεανό. Το 2020, ο τότε 16χρονος Μαξίμ έγινε ο νεότερος κωπηλάτης που διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό με τον μπαμπά του.

«Αυτό είναι ένα χόμπι μας, αλλά θέλαμε επίσης να έχουμε κάποια θετική επίδραση στον κόσμο, αν μπορούμε», δήλωσε ο Στέφαν.

Συνεχίζει λέγοντας ότι το έκαναν για να προωθήσουν μια αίτηση για τον καθορισμό νέων προστατευόμενων περιοχών στον Νότιο Αρκτικό Ωκεανό για τη διατήρηση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας.

«Ταξίδια όπως αυτό είναι μια υπενθύμιση ότι ακόμη και οι μικρές νίκες είναι νίκες και όταν οι καιροί γίνονται δύσκολοι κάθε βήμα είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, όσο μικρό κι αν είναι», δήλωσε ο Μαξίμ.

Με πληροφορίες από το Reuters