Βραζιλία: Υποψήφιος δήμαρχος επιτίθεται με καρέκλα σε αντίπαλο, ζωντανά σε ντιμπέιτ στην τηλεόραση

Το νοσοκομείο ανέφερε ότι ο άντρας είχε υποστεί τραύμα στο στήθος και τον καρπό του, αλλά χωρίς σημαντικές επιπλοκές.

Βραζιλία: Υποψήφιος δήμαρχος επιτίθεται με καρέκλα σε αντίπαλο, ζωντανά σε ντιμπέιτ στην τηλεόραση
TV Cultura μέσω του CNN
3'

Ένα ντιμπέιτ για τη δημαρχία στην πόλη Σάο Πάολο της Βραζιλίας εξελίχθηκε άσχημα, όταν ένας από τους υποψηφίους επιτέθηκε σε έναν αντίπαλό του με μια καρέκλα.

Βίντεο από το ντιμπέιτ, που μεταδόθηκε ζωντανά την Κυριακή από το TV Cultura, δείχνει μια τεταμένη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του José Luiz Datena και του Pablo Marçal πριν ο Datena πετάξει την καρέκλα στον ομόλογό του.

Σύμφωνα με το CNN, ο Datena δήλωσε αργότερα στο TV Cultura ότι επιτέθηκε στον Marçal, ο οποίος χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη για τα τραύματά του, επειδή επανέφερε παλιές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Datena που είχαν απορριφθεί πριν από αρκετά χρόνια.

«Ήρθε με μια υπόθεση που είχε αρχειοθετηθεί, η οποία δεν είχε καν διερευνηθεί από την αστυνομία επειδή δεν υπήρχαν στοιχεία. Κάτι από 11 χρόνια πριν που προκάλεσε μια πολύ σοβαρή κατάσταση στην οικογένειά μου», δήλωσε ο Datena.

Ο Datena αποβλήθηκε από το ντιμπέιτ, αλλά επέμεινε σε δήλωσή του τη Δευτέρα ότι ενώ είχε κάνει ένα λάθος δεν μετάνιωσε για τις πράξεις του.

Ο Marçal νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Sírio Libanês πριν πάρει εξιτήριο. Η ομάδα του δήλωσε ότι νοσηλεύτηκε για πιθανό κάταγμα στην περιοχή του θώρακα και είχε δυσκολία στην αναπνοή.

Το νοσοκομείο ανέφερε ότι είχε υποστεί τραύμα στο στήθος και τον καρπό του, αλλά χωρίς σημαντικές επιπλοκές. Ο Marçal συνέκρινε την επίθεση με την καρέκλα με την απόπειρα δολοφονίας του Ιουλίου εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και το μαχαίρωμα του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Jair Bolsonaro κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2018, δημοσιεύοντας μια εικόνα και των τριών επιθέσεων στο Instagram με τη λεζάντα: «Γιατί όλο αυτό το μίσος;»

Stigmiotypo-o8onhs-(17).jpg

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι Guilherme Boulos, Marina Helena, Ricardo Nunes και Tabata Amaral συνέχισαν τη συζήτηση μετά την επίθεση. Το TV Cultura δήλωσε ότι λυπάται για το περιστατικό και ότι συνέχισε τη συζήτηση σύμφωνα με τους κανόνες, αφού οι υπόλοιποι υποψήφιοι συμφώνησαν.

Η ομάδα του Marçal υποσχέθηκε να κινηθεί νομικά.

«Ο Pablo Marçal δέχθηκε δειλή επίθεση από τον José Luiz Datena, ο οποίος τον χτύπησε στα πλευρά με μια σιδερένια καρέκλα», δήλωσε η ομάδα του Marçal, προσθέτοντας ότι ήταν ατυχές που η συζήτηση συνεχίστηκε χωρίς αυτόν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή