Μπιλ Κόσμπι: Κατηγορείται ξανά για σεξουαλική κακοποίηση - Δέκα γυναίκες έχουν καταθέσει αγωγή

Ο Μπιλ Κόσμπι έχει κατηγορηθεί για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση από συνολικά πάνω από 60 γυναίκες

Μπιλ Κόσμπι: Κατηγορείται ξανά για σεξουαλική κακοποίηση - Δέκα γυναίκες έχουν καταθέσει αγωγή
AP
2'

Νέες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Μπιλ Κόσμπι, ο οποίος το 2018 καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση.

Σε βάρος του Αμερικανού κωμικού έχουν καταθέσει αγωγή ακόμα δέκα γυναίκες, οι οποίες τον κατηγορούν επίσης για σεξουαλική κακοποίηση και δικαστής στο Λας Βέγκας επέτρεψε να προχωρήσει η αγωγή. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ένα χρόνο αφότου η πολιτεία της Νεβάδα κατήργησε την παραγραφή των αστικών αξιώσεων των επιζώντων σεξουαλικής βίας.

Η Γκλόρια Ναβάρο, περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ απέρριψε το επιχείρημα της πλευράς του Κόσμπι ότι ο νόμος παραβιάζει τα δικαίωματά του στη δίκαιη διαδικασία, ενώ σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο της Νεβάδα δεν υπάρχει κάποια αστική αξίωση για σεξουαλική επίθεση, ωστόσο και οι δέκα καταγγέλουσες ισχυρίστηκαν ότι ο κωμικός τις νάρκωσε και τις βίασε.

Παράλληλα οι γυναίκες έχουν εγείρει αξιώσεις για επίθεση, ξυλοδαρμό, συναισθηματική δυσφορία και ψευδή φυλάκιση, που σύμφωνα με τον νέο νόμο δεν έχουν παραγραφεί.

Να σημειώσουμε ότι ο Κόσμπι έχει κατηγορηθεί για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση σε συνολικά πάνω από 60 γυναίκες, μεταξύ των οποίων αρκετές οι οποίες κατέθεσαν αγωγές εντός του τελευταίου έτους, με τον ίδιο να αρνείται όλες τις κατηγορίες σε βάρος του που αφορούν σεξουαλικά εγκλήματα.

Όπως υπενθυμίζει η Daily Mail, ο Μπιλ Κόσμπι ήταν ο πρώτος διάσημος που δικάστηκε και καταδικάστηκε την εποχή που ξεκίνησε το κίνημα MeToo στην Αμερική και πέρασε τρία χρόνια περίπου σε κρατική φυλακή κοντά στη Φιλαδέλφεια, πριν αφεθεί ελεύθερος το 2021, αφότου ανώτερο δικαστήριο ανέτρεψε την καταδίκη.

Πέρυσι εργαζόμενη στο The Cosby Show τη δεκαετία του 1980 κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Κόσμπι υποστηρίζοντας ότι την είχε ναρκώσει και κακοποιήσει σεξουαλικά.

Εκπρόσωπος του 86χρονου ηθοποιού αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες της μήνυσης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για γυναίκες που κυνηγούσαν εύπορες διασημότητες και υποστήριζαν ότι κακοποιήθηκαν έχοντας διαφορετικές αξιώσεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή